Πρόδρομος Μπαμπαγεωργάκας: “Με ρεαλισμό και σοβαρότητα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την πόλη και τους οικισμούς”

Ο γνωστός καρδιολόγος που υπηρετεί την τοπική κοινωνία από την Καρδιολογική Κλινική του "Σισμανόγλειου" Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, απαντά στις ερωτήσεις μας ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου, Γιάννη Γκαράνη, "Κοινωνία Πολιτών".
prodromoskartael_page-0001
  • «Με την “Κοινωνία Πολιτών” για μια καλύτερη Κοινωνία».

Ο Πρόδρομος Μπαμπαγεωργάκας σπούδασε Ιατρική στην Αλεξανδρούπολη και κατόπιν εργάστηκε στα Νοσοκομεία Δράμας, Διδυμοτείχου και «Ασκληπιείο Βούλας» όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Καρδιολογίας, το 2012.

Έκτοτε εργάζεται στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής· αρχικά ως συμβασιούχος και τώρα πλέον ως Επιμελητής Α΄ στην Καρδιολογική Κλινική. Ταυτόχρονα συμμετέχει επί πολλά έτη στη δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.

Εκτός από τα ιατρικά του καθήκοντα προσπαθεί να συμμετέχει όσο μπορεί και στη γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου και για τον λόγο αυτό διετέλεσε στο παρελθόν μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου, ενώ από το 2020 είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος των ιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, διανύοντας τώρα τη δεύτερη θητεία του.

Ο κ. Μπαμπαγεωργάκας, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου, Γιάννη Γκαράνη, “Κοινωνία Πολιτών”, απαντά στις ερωτήσεις μας:

  • Γιατί αποφασίσατε να συμμετέχετε στα κοινά και να θέσετε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος;

Θεωρώ ότι όλοι μας κατά μία έννοια ασχολούμαστε με τα κοινά και την πολιτική, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Όλοι οι πολίτες διαβάζουν και ενημερώνονται, είτε από εφημερίδες, είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε από την τηλεόραση, για  το τι συμβαίνει στη χώρα, για το τι συμβαίνει στην πόλη που ζουν. Όλοι συζητάμε με φίλους και γνωστούς για διάφορα θέματα που αφορούν και τη χώρα αλλά και την πόλη μας ειδικότερα, και λέμε για τα καλά και τα άσχημα που εντοπίζουμε. Και όλοι σε κάποιο βαθμό έχουμε άποψη για το τι θα πρέπει να γίνει ώστε να βελτιωθούν κάποια πράγματα στην πόλη μας. Η διαφορά αυτών που θέτουν υποψηφιότητα είναι ότι θεωρούν ότι μπορούν να συμμετέχουν πιο ενεργά στην ανάδειξη και στην επίλυση των προβλημάτων, και ότι μπορούν να συνεισφέρουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην πόλη μας. Το αν μπορούν ή όχι, επαφίεται στη συνέχεια στην απόφαση των πολιτών, οι οποίοι είναι αυτοί που καλούνται στο τέλος να κρίνουν και να επιλέξουν, συμμετέχοντας στις εκλογές, ποιοι είναι αυτοί που επιθυμούν να τους εκπροσωπήσουν.

  • Γιατί με την “Κοινωνία Πολιτών” και τον Γιάννη Γκαράνη;

Πιστεύω για τους ίδιους λόγους που θα τον εμπιστευθεί και ο κόσμος. Ο κ. Γκαράνης  είναι ένας άνθρωπος ήπιων τόνων, άνθρωπος διαλλακτικός που συζητάει με όλους, που δέχεται να ακούσει ακόμη και έντονη αρνητική κριτική, και προσπαθεί να βρει σημεία σύγκλισης. Ο λόγος του είναι ρεαλιστικός, αναγνωρίζει τα προβλήματα και δεν τα κρύβει, λέει την αλήθεια για το τι μπορεί να γίνει άμεσα και τι στο μέλλον – ανάλογα με τις πραγματικές δυνατότητες του Δήμου – και έχει και το θάρρος να πει ακόμη και για το τι δεν μπορεί να γίνει. Δεν είναι ο άνθρωπος, που, προκειμένου να κερδίσει, θα τάξει τον «ουρανό με τα άστρα».

Εκτός όμως από τον κ. Γκαράνη, υπάρχει και μια ολόκληρη, πολυπληθής και πολυσυλλεκτική παράταξη με δημοτικούς συμβούλους εν ενεργεία και υποψηφίους που έχουν προσφέρει και είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ακόμη περισσότερα. Η παράταξη και το ψηφοδέλτιό της απαρτίζεται από ικανά άτομα με γνώσεις και εμπειρία σε διάφορους τομείς, διαφορετικών επαγγελμάτων, διαφορετικών κομματικών προτιμήσεων, οι οποίοι όμως αφήνουν στην άκρη οποιαδήποτε ιδεολογική διαφορά και προσπαθούν με ρεαλισμό και σοβαρότητα να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την πόλη.

  • Πού πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να προσφέρετε εάν εκλεγείτε;

Φυσικά τα θέματα που γνωρίζω καλύτερα και άπτονται της ιδιότητας μου είναι τα θέματα υγείας και της κοινωνικής πολιτικής. Δυστυχώς το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας υπολείπεται σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και εμείς από τη μεριά μας σαν Δήμος θα πρέπει να προσπαθούμε, έστω για τους πολίτες της Κομοτηνής και της Ροδόπης, να παρέχουμε όσο μπορούμε την απαραίτητη κοινωνική φροντίδα Το βασικό πρωτίστως είναι να διατηρήσουμε τις ήδη υπάρχουσες δομές – στις οποίες επιτελείται πολύ σημαντικό έργο – να τις αναπτύξουμε και να τις επεκτείνουμε όσο περισσότερο μπορούμε, και παράλληλα να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας και σε άλλους τομείς της κοινωνικής μέριμνας και της υγείας. Όσον αφορά την υγεία, θα πρέπει να δώσουμε έμφαση κυρίως σε δράσεις προαγωγής και αγωγής της υγείας καθώς και σε δράσεις διευκόλυνσης της πρόσβασης των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας. Όλες αυτές οι δράσεις για την κοινωνική πολιτική και την υγεία θα πρέπει να είναι στοχευμένες, με εξασφαλισμένα τα απαραίτητα κονδύλια, και να λειτουργούν συμπληρωματικά στις υπάρχουσες κρατικές δομές, και όχι με τον τρόπο που προτείνονται από πολλούς υποψήφιους άλλων παρατάξεων για επικοινωνιακούς σκοπούς, αδιαφορώντας για τα μελλοντικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν καθώς και για τη σπατάλη πόρων που μπορεί να προκύψει.

Πέρα βέβαια από αυτά, ρόλος του κάθε συμβούλου είναι να συμμετέχει, να ενημερώνεται, να διαβάζει, να παρεμβαίνει, να λέει την άποψή του και να κρίνει θετικά ή αρνητικά – σύμφωνα με τα πιστεύω του – όλες τις αποφάσεις που συζητιούνται στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και να φέρνει προς συζήτηση θέματα και προβλήματα  που ο ίδιος εντοπίζει ή του διαβιβάζουν οι πολίτες. 

Πρόδρομος Μπαμπαγεωργάκας: "Με ρεαλισμό και σοβαρότητα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την πόλη και τους οικισμούς" Πρόδρομος Μπαμπαγεωργάκας: "Με ρεαλισμό και σοβαρότητα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την πόλη και τους οικισμούς"

 

  

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood