Ψηφίστηκε πριν από λίγο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Κατασκευή γέφυρας Κοσμίου και ποδηλατοδρόμου από ραδιοφωνικό Σταθμό έως Κόσμιο».
Έτσι, άναψε το πράσινο φως για το πρώτο βήμα και την κατασκευή της νέας γέφυρας που θα έχει αυξημένες διαστάσεις για την ασφάλεια και τη βελτιωμένη διέλευση των οχημάτων, με μήκος 33 μ. και πλάτος 16,75 μ. εκ των οποίων τα 11 μ. καταλαμβάνονται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα 5,75 μ. από το πεζοδρόμιο και τον ποδηλατόδρομο.
Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση τμήματος της επαρχιακής οδού από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Κομοτηνής έως την είσοδο του οικισμού του Κοσμίου, συνολικού μήκους 1 χλμ, με την πρόσθετη κατασκευή ποδηλατοδρόμου πλάτους 2 μ.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2,1 εκ. ευρώ.
Για “ένα σημαντικό έργο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που έχει ως στόχο την δημιουργία σύνδεσης των κοντινών οικισμών με τον αστικό ιστό του μητροπολιτικού Δήμου Κομοτηνής”, έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, και προσθέτοντας ότι παράλληλα “τρέχει” μελέτη για την ένταξη κατασκευής ποδηλατοδρόμου από την Κομοτηνή ως την πανεπιστημιούπολη, επεσήμανε: “Δημιουργούμε ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων και έργων που θα δώσουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής”.