Πραγματοποιήθηκε η 1η Ενημερωτική Συνάντηση των Συμβουλευτικών Ομάδων Εργασίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας ΑΜ-Θ

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ προσκαλεί τους πολίτες της Περιφέρειας να συμμετάσχουν ενεργά στο εγχείρημα του Π.Σ.Ε.Κ., μέσα από μια διαδικασία ανοιχτού διαλόγου, με στόχο να ενισχυθεί η ανάπτυξη της Περιφέρειας και ο οικονομικός μετασχηματισμός της.
image (17)

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (Π.Τ.Α.) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των δράσεών του για την Υποστήριξη του Περιφερειακού Συστήματος Έρευνας & Καινοτομίας, διοργάνωσε την 1η Ενημερωτική Συνάντηση (Infoday) των Συμβουλευτικών Ομάδων Εργασίας (Σ.Ο.Ε.) του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας (Π.Σ.Ε.Κ.) ΑΜ-Θ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των μελών των Σ.Ο.Ε. όσον αφορά τη μεθοδολογία καθώς και τον οδικό χάρτη βημάτων και ενεργειών που θα ακολουθηθούν με στόχο την αποτελεσματική υλοποίηση της Εθνικής και Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Η συνάντηση διεξήχθη διαδικτυακά με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Π.Τ.Α., Δημόσιων Οργανισμών, Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων, καθώς και εκπροσώπων επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση τονίστηκε η σημασία της διατήρησης και ενίσχυσης της δικτύωσης, της αλληλεπίδρασης και της ενίσχυσης συνεργασιών, καθώς και της στοχευμένης προσέλκυσης και αξιοποίησης πόρων.

Η Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (Σ.Ε.Ε.) αποτελεί στρατηγική που οδηγεί στον εντοπισμό των αξιακών δεδομένων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας, και στη συγκέντρωση πόρων για την αξιοποίησή τους με δράσεις που ενσωματώνουν την έρευνα και την καινοτομία και στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ έχει οριστεί ως το αρμόδιο περιφερειακό όργανο για τον συντονισμό και την παρακολούθηση του περιφερειακού σκέλους της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης. Στο ευρύτερο οικοσύστημα διακυβέρνησης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης, περιλαμβάνεται το σύνολο των φορέων της τετραπλής έλικας, που με ενεργό τρόπο συμμετέχουν στη διαμόρφωσή της, ήτοι, το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος Ανατολική Μακεδονία Θράκη (Ε.Υ.Δ. Π.Α.Μ.Θ.), οι επιχειρήσεις, τα Επιμελητήρια, τα ερευνητικά κέντρα και τα Πανεπιστήμια, ο δημόσιος τομέας, οι Συμβουλευτικές Ομάδες Εργασίας, οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών, κ.ά.

Οι Συμβουλευτικές Ομάδες Εργασίας, οι οποίες είναι άτυπες συμπράξεις και σχηματίζονται από τη δικτύωση διακεκριμένων μελών των φορέων της τετραπλής έλικας, θα αποτελέσουν τον βασικό πυρήνα της όλης προσπάθειας, καθώς θα συμβάλουν στον εντοπισμό, ενεργοποίηση και κινητοποίηση φορέων και πολίτων στην Περιφέρεια για τη συμμετοχή στη Διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης, η οποία αποτελεί μια αλληλεπιδραστική και συμμετοχική διαδικασία που εφαρμόζεται και αφορά την περαιτέρω εξειδίκευση των προτεραιοτήτων της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Προς την κατεύθυνση αυτή το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ προσκαλεί τους πολίτες της Περιφέρειας να συμμετάσχουν ενεργά στο εγχείρημα του Π.Σ.Ε.Κ., μέσα από μια διαδικασία ανοιχτού διαλόγου, με στόχο να ενισχυθεί η ανάπτυξη της Περιφέρειας και ο οικονομικός μετασχηματισμός της.

Πραγματοποιήθηκε η 1η Ενημερωτική Συνάντηση των Συμβουλευτικών Ομάδων Εργασίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας ΑΜ-Θ Πραγματοποιήθηκε η 1η Ενημερωτική Συνάντηση των Συμβουλευτικών Ομάδων Εργασίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας ΑΜ-Θ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood