Πού αποσκοπεί η επίθεση Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στερείται της δυνατότητας συνεργασίας με τη Χαριλάου Τρικούπη και παίζει το τελευταίο του χαρτί: Να λεηλατήσει το ΠΑΣΟΚ.
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ-ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Πέρυσι τέτοια εποχή, δύο εβδομάδες μετά την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε ένα πρωτοφανές φλερτ με τη νέα ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Ο πρωθυπουργός είχε πιστέψει πως ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, πριμοδοτώντας το ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Κουμουνδούρου.

Αφού δεν μπόρεσε να ελέγξει την ανάδειξη αρχηγού μέσω των παρακολουθήσεων – αρχικά με Predator και εν συνεχεία μέσω της ΕΥΠ, του Νίκου Ανδρουλάκη – επέλεξε να το …σφιχταγκαλιάσει. Ποιος δεν θυμάται ότι πέρυσι, την ώρα του προϋπολογισμού, περνούσε «τυχαία» έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, για να «πέσει πάνω» στον Νίκο Ανδρουλάκη και να τον καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Η στρατηγική του «ενάμισι κόμματος», δηλαδή ένα μεγάλο κυβερνών κόμμα (ΝΔ) με 40%, ένα δεύτερο μικρότερο (ΣΥΡΙΖΑ) με 20%, και ένα τρίτο (ΠΑΣΟΚ) που θα διεκδικεί τη δεύτερη θέση και θα έχει ως κύριο αντίπαλο την αξιωματική αντιπολίτευση και όχι την κυβέρνηση (όπως συνέβαινε για καιρό στην Ουγγαρία του Όρμπαν), βρέθηκε σε πλήρη εξέλιξη με τη συμβολή και των δημοσκοπήσεων που το καθιστούσαν καινοφανές! Ήταν εντυπωσιακό πως ακόμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτανε σε σημείο να αφήνει αιχμές κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν θα διεκδικήσει την πρώτη θέση, αλλά κινδυνεύει να χάσει και τη δεύτερη από τον Νίκο Ανδρουλάκη – τον οποίο το Μαξίμου παρακολουθούσε και υπέκλεπτε προκειμένου να εκλεγεί (κατά τον Ανδρουλάκη) άλλος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!

Με την αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη – και την απίστευτη προσπάθεια συγκάλυψης από το Μαξίμου, τόσο για τον επικεφαλής του τρίτου κόμματος όσο και αρκετών δεκάδων άλλων, ακόμα και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων – το ΠΑΣΟΚ, όπως είναι φυσιολογικό βρέθηκε απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και – όπως δεν είναι φυσιολογικό – δεν κόβει το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ με άλλον πρωθυπουργό!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, στερείται έτσι της δυνατότητας συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και παίζει το τελευταίο του χαρτί: Να λεηλατήσει τη Χαριλάου Τρικούπη κερδίζοντας από την κάλπη με απλή αναλογική ένα μέρος ψηφοφόρων του που είναι…φιλομητσοτακικό (ακριβώς λόγω της μετάλλαξης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από το 2012 και εντεύθεν), ώστε να θέσει ισχυρά διλήμματα για αυτοδυναμία σε τυχόν δεύτερες κάλπες, διεμβολίζοντάς το ακόμα περισσότερο!

Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και έναν δεύτερο στόχο: Με το σύνθημα «Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και σου βγαίνει ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζεις Ανδρουλάκη και σου βγαίνει Τσίπρας», επιδιώκει, η Χαριλάου Τρικούπη αμυνόμενη να ανοίγει μέτωπα με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με την κυβέρνηση ή να κάνει…διμέτωπο! Και κατ΄ αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ να αποκλείει τη συγκρότηση κυβέρνησης των προοδευτικών δυνάμεων εφόσον οι συσχετισμοί το επιτρέπουν.

Η πόλωση του Μαξίμου με το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα είναι δεδομένη, καθώς ο πρωθυπουργός εκτιμά πως θα αποδίδει όλο και περισσότερο όσο ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν δημιουργεί «υγειονομικές ζώνες» στην επίθεση που δέχεται από τη ΝΔ και δεν διαμορφώνει εναλλακτικές στρατηγικές!

Να δούμε αν και πώς θα αντιδράσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πού αποσκοπεί η επίθεση Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ

πηγή

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood