Με αφορμή τα ρεπορτάζ που από χθες κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες κατά το συλλαλητήριο στην Αθήνα, με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αποσαφηνίζει:

“Το περιβάλλον γενικευμένου αυταρχισμού και καταστολής που προσπάθησαν αρχικά να σκιαγραφήσουν τα φιλικά στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ΜΜΕ, με αφορμή το συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καταρρέει άλλη μια φορά υπό το βάρος των πραγματικών γεγονότων.

Οι αναφορές για δεκάδες τραυματίες (30-40 που μέτραγαν χτες «έγκυροι» ανταποκριτές καναλιών), παραπέμπουν σε μια ιδιότυπη αριθμητική που δεν διδάσκεται σε σχολεία αλλά ευδοκιμεί σε πολιτικά γραφεία Τύπου και αντιπολιτευτικά τηλεοπτικά στούντιο.

Το ίδιο σαθρές ακούγονται πλέον και οι αιτιάσεις του «εκλεκτού» υποψήφιου της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής Γ. Πατούλη, που με την ιδιότητά του ως επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου, έσπευσε να μιλήσει για «θάλαμο αερίων» από τα χημικά της Αστυνομίας και απείλησε με μηνύσεις.

Αμφότεροι έκαναν «γαργάρα» τις βίαιες προβοκάτσιες ακραίων φασιστοειδών, για τους οποίους η ατζέντα της ΝΔ για το Σκοπιανό αποδείχτηκε «βούτυρο στο ψωμί» τους.

Όσο για την ουσία των πραγμάτων, με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας), μέχρι τις 9 το βράδυ χτες, το ΕΚΑΒ είχε διακομίσει με  ασθενοφόρα από την ευρύτερη περιοχή του συλλαλητηρίου (και όχι απαραίτητα συμμετέχοντες σε αυτό), επτά συνολικά άτομα (τέσσερα στον Ερυθρό Σταυρό, δύο στο «Σωτηρία» και ένα στο 251 ΓΝΑ). Ενώ, μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ, έδωσαν πρώτες βοήθειες και πήραν άρνηση μεταφοράς σε ελάχιστα ελαφρά περιστατικά. Τα δε επίσημα στοιχεία από τα Νοσοκομεία αναφέρουν ότι κατά τις ώρες του συλλαλητηρίου κατέφυγαν (μέσω ΕΚΑΒ ή άλλους τρόπους), συνολικά δεκαεπτά άτομα (δεκατέσσερα στον Ερυθρό Σταυρό και τρία στο «Σωτηρία»). Από τα περιστατικά αυτά κανένα δεν συνιστούσε κίνδυνο ζωής, και αργότερα αποχώρησαν.

Αντίθετα, χαρακτηριστικό των εκτεταμένων ακροδεξιών βιαιοπραγιών, είναι και η μεταφορά στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο 25 αστυνομικών (εκ των οποίων τρεις με κατάγματα), μια πληροφορία που απ’ ότι φάνηκε δεν κρίθηκε επαρκώς επιλέξιμη από τις «πολεμικές» ανταποκρίσεις.

Εν κατακλείδι, για άλλη μια φορά για τη ΝΔ, τον αρχηγό της και τα φιλικά της ΜΜΕ, επικράτησε το ρητό «αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το κακό για την πραγματικότητα»!”.