Την αναγκαιότητα υποστήριξης της αποστολής των μελών της στη μάχη της πάταξης της παράνομης διακίνησης μεταναστών, επισημαίνει ευσχήμως με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ήταν πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας η δραστηριοποίηση της Συνοριακής Υπηρεσίας κατά των κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών που κυρίως τους τελευταίους μήνες δρούσαν ανεξέλεγκτα σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Ήμασταν πεπεισμένοι πως με τους εντατικούς ελέγχους τα κυκλώματα θα περιοριστούν, αφού όμως κλείσουν όλες οι δίοδοι, κυρίως από τον Έβρο προς το εσωτερικό της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία πολλαπλασίασε τα μπλόκα και τους ελέγχους στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο κατά της λαθροδιακίνησης, από τον Έβρο έως και τη Θεσσαλονίκη, και οι συλλήψεις είναι καθημερινές και δεκάδες.

Γνωρίζουμε πως η εντατικοποίηση των συνοριακών ελέγχων θα ανεβάσει τα «μισθώματα» των λαθροδιακινητών,  πολλαπλασιάζοντας  παράλληλα και τους κινδύνους που θα σκορπούν στο πέρασμά τους οι οδηγοί λαθροδιακινητές,  όπως αυτό το τελευταίο στον κόμβο των Βρασνών στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Γνωρίζουμε επίσης πως η μάχη θα είναι σκληρή και θα πρέπει να είναι επίμονη από τις Ελληνικές Αρχές ώστε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα που  φέρνουν σε κίνδυνο μετανάστες, πρόσφυγες, αλλά και ανυποψίαστους διερχόμενους οδηγούς.

Θεωρούμε πως η στήριξη από την Πολιτεία και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι δεδομένη σε προσωπικό και οχήματα, καθώς η προσπάθεια που λαμβάνει χώρα έως τώρα με τις υπάρχουσες δυνάμεις έχει εξαντλήσει το προσωπικό πέραν των δυνάμεών του.

Δεδομένης όμως μιας συλλογικής προσπάθειας που προάγει την ασφάλεια στη χώρα, η συνέχιση των μέτρων θα πρέπει να θεωρείται αναγκαία ώστε να περιοριστούν τα κυκλώματα λαθροδιακινητών που διακινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές στο βωμό του εύκολου χρήματος».