ΠΟΣΥΦΥ: Κλειστές – και μόνο – δομές μεταναστών σε όλη την επικράτεια

"Λάθη του παρελθόντος δεν μπορούν να συνεχιστούν".
ποσυφυ σημαια
Tον αποτροπιασμό της “για τα εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διήμερο στη Λέσβο και ειδικότερα στη Μόρια”, εκφράζει η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ).
Με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο και αντίδραση κάποιων εγκληματιών-αιτούντων δήθεν ασύλου στη χώρα μας, που επιθυμούν και προσπαθούν να λάβουν καθεστώς πρόσφυγα (!) και εξέθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων μεταναστών που διαβιούν στη Μόρια αλλά και όλων των κατοίκων του νησιού της Λέσβου”.
Η ΠΟΣΥΦΥ δηλώνει τη συμπαράστασή της “σε όλες τις δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας που συνεχίζουν να επιχειρούν στο νησί με στόχο την αποκατάστασή του”, τονίζοντας: “Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό αλλά και ένοπλες δυνάμεις, όλοι μας συνάδελφοι, επιχειρούμε έναν πολύ δύσκολο  αγώνα για την αποκατάσταση της ηρεμίας”.
Συγχρόνως, όμως, εγκαλεί την Πολιτεία για μείζονα σφάλματα την τελευταία πενταετία, και διακηρύττει την αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστών – και μόνο – δομών υποδοχής μεταναστών.
Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει:
“Οφείλουμε όμως να καταθέσουμε και τα «εγκλήματα» της Πολιτείας που εδώ και πέντε έτη έχει δημιουργήσει και έχει ανεχθεί μια έκρυθμη κατάσταση τόσο στις δομές της Μόριας όσο και στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς των μεταναστών γύρω από αυτή. Είναι αναγκαία πρωτίστως η απόφαση που πρέπει να λάβει η Πολιτεία. Ή την πατρίδα ή τις χρηματοδοτήσεις για τους μετανάστες. Δεν γίνονται εκπτώσεις στην φύλαξη των συνόρων και στη διαμόρφωση κλίματος ανασφάλειας της ελληνικής επικράτειας. Μετά από τόσα χρόνια δεν μπορούν να συνεχιστούν δύο μέτρα και δύο σταθμά για το καθεστώς διαχείρισης του μεταναστευτικού στη χώρα μας. Λάθη του παρελθόντος με δομές που πρέπει να είναι κλειστού τύπου αλλά  γίνονται εν μία νυκτί ανοιχτού τύπου, με κανόνες λειτουργίας που δεν τηρούνται ποτέ, με επιχειρησιακά σχέδια έκτακτης ανάγκης που δεν ανταποκρίνονται σε ρεαλιστικές συνθήκες, και με οργανώσεις και συλλογικότητες που δεν έχουν καμία δουλεία ούτε εντός των δομών αλλά ούτε εκτός αυτών, δεν μπορούν να συνεχιστούν. Την καλούμε επιτέλους να πάρει τα δραστικά μέτρα που απαιτούνται και να υποστηρίξει τις ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΜΟΝΟ, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Φτάνει!”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood