Όπως όλοι γνωρίζουμε τα μαλλιά αποτελούν σημαντικό μέρος της ταυτότητάς μας ενώ είναι ένα από τα πιο εύθραυστα μέρη του σώματός μας και ως εκ τούτου πρέπει να προστατεύονται.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να φροντίσετε και να προστατεύσετε τα γυναικεία μαλλιά σας.

Προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Η χρήση κατάλληλων προϊόντων περιποίησης μαλλιών όχι μόνο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την υγεία τους αλλά και να τα κάνετε πιο ευκολοχτένιστα. Ακριβώς όπως θα χρησιμοποιούσατε αντηλιακό στο πρόσωπό σας πριν βγείτε στον ήλιο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ένα καλό σαμπουάν και conditioner για τα μαλλιά σας. Ο σωστός συνδυασμός αυτών των δύο προϊόντων θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας υγιές καθώς και να κάνετε τα μαλλιά σας να δείχνουν υπέροχα! Προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, είτε από το κομμωτήριο που εμπιστεύεστε, είτε online κάνοντας μια έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο, π.χ. κομμωτήρια στην Αγία Παρασκευή και ερευνώντας τη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων που διαθέτουν.

Θεραπείες για τα μαλλιά

Μην ξεχνάτε να κάνετε τακτικές θεραπείες με μάσκες βαθιάς περιποίησης ή άλλα προϊόντα ομορφιάς που έχουν σχεδιαστεί για την περιποίηση των μαλλιών σας. Αυτές οι θεραπείες θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας απαλλαγμένο από ερεθισμούς και να αποτρέψετε το σπάσιμο στο μέλλον. Η τακτική πραγματοποίηση αυτών των θεραπειών θα βοηθήσει επίσης στην πρόληψη της εμφάνισης πιτυρίδας λόγω της ξηρότητας στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις του τριχωτού της κεφαλής αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά!

Μην λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά. Το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας θα αφυδατωθούν όταν τα λούζετε πολύ συχνά. Μπορείτε να λούζετε τα μαλλιά σας μία φορά την εβδομάδα ή κάθε δύο εβδομάδες. Εάν έχετε λιπαρά μαλλιά μπορείτε να τα λούζετε δύο φορές την εβδομάδα.

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν και μαλακτικό που είναι κατάλληλα για τον τύπο και το χρώμα των μαλλιών σας. Για παράδειγμα, αν έχετε μαλλιά με σκούρο καστανό χρώμα, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και μαλακτικό που δεν περιέχουν θειικά άλατα ή άλλα επιβλαβή συστατικά.

Μην χρησιμοποιείτε πολύ συχνά θερμότητα στα μαλλιά σας. Προτιμήστε να το κάνετε μόνο όταν είναι απαραίτητο καθώς η θερμότητα μπορεί να καταστρέψει εύκολα τα μαλλιά σας αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Επιλέξτε να κάνετε χτενίσματα που απαιτούν σίδερο ισιώματος ή σίδερο για μπούκλες μια στο τόσο και μην το παρακάνετε! Επενδύστε σε ένα επαγγελματικό Parlux πιστολάκι για να προσφέρετε στα μαλλιά σας καλύτερη φροντίδα και το ιδανικό αποτέλεσμα.

Μην κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας πολύ συχνά! Αυτό θα τις κάνει να φαίνονται κατεστραμμένες επειδή θα σπάνε εύκολα αν είναι πολύ κοντές. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις άκρες σας υγιείς κόβοντάς τες τακτικά (κάθε 6-8 εβδομάδες) αντί να τις κόβετε εντελώς κάθε φορά που αρχίζουν να φαίνονται ταλαιπωρημένες.