Πώς να αντιμετωπίσετε τις χαμηλές επιδόσεις των εφήβων στο σχολείο

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, αλλά και η μετέπειτα προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, είναι εξαιρετικά απαιτητικές περίοδοι.
Screenshot_17

Το σχολείο δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους εφήβους.

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, αλλά και η μετέπειτα προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, είναι εξαιρετικά απαιτητικές περίοδοι. Το διάβασμα είναι περισσότερο, όπως εξάλλου και το άγχος. Μπορεί, λοιπόν, ορισμένοι έφηβοι να δυσκολεύονται να διαχειριστούν διαβάσματα, εξωσχολικές δραστηριότητες, φροντιστήρια, κ.ο.κ. Και καμιά φορά οι επιδόσεις τους να πέφτουν.

Εσείς, ως γονείς, σίγουρα θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να βελτιωθούν. Και πράγματι, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να έχετε κατά νου.

  1. Προσπαθήστε να μάθετε τους λόγους

Αν παρατηρείτε πως οι επιδόσεις του παιδιού σας έχουν πέσει σε μερικά μαθήματα, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε ή να αντιδράσετε αρνητικά. Είναι πιο σημαντικό να συζητήσετε με το παιδί και να προσπαθήσετε να καταλάβετε τους λόγους που δεν αποδίδει τόσο καλά. Οι λόγοι που θα μπορούσαν να ισχύουν, είναι πολλοί: από το να μη διαβάζει όσο πρέπει, να έχει πάρα πολύ άγχος πριν από τα τεστ και αυτό να το δυσκολεύει τρομερά, να μην μπορεί να οργανωθεί σωστά, μέχρι το να έχει κενά, γιατί δεν καταλαβαίνει ορισμένα σημεία. Οι καθηγητές του θα μπορέσουν σίγουρα να σας βοηθήσουν στο να μάθετε τι τρέχει.

  1. Χρειάζεται περισσότερη καθοδήγηση;

Ορισμένα παιδιά έχουν μια κλίση προς το διάβασμα και θέλουν πάντα να πετυχαίνουν. Οπότε, συνήθως, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη επίβλεψη. Ορισμένοι έφηβοι όμως, χρειάζονται περισσότερη καθοδήγηση και πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα για να διαβάζουν αποτελεσματικά. Μπορείτε να φτιάξετε μαζί το πρόγραμμά του και να καθορίσετε συγκεκριμένες ημέρες μέσα στην εβδομάδα στις οποίες θα συζητάτε μαζί του σχετικά με το σχολείο. Παράλληλα, μπορεί να βελτιωθεί αν έχει βοήθεια και εκτός σχολείου, διαβάζοντας σε κάποιο φροντιστήριο. Ένα περιβάλλον που λειτουργεί με συγκεκριμένη δομή, ίσως το βοηθήσει επίσης να οργανωθεί καλύτερα σε σχέση με το σπίτι.

  1. Μη θέσετε στόχους που θα δυσκολευτεί να πετύχει

Δεν μπορεί να ανεβάσει τις βαθμολογίες του στα ύψη σε δύο μήνες. Θα χρειαστεί χρόνος, ειδικά αν πρέπει να αλλάξει τις συνήθειές του στο διάβασμα (να διαχειρίζεται σωστά τον χρόνο του, να κάνει σωστές σημειώσεις, κ.ο.κ.). Βάλτε στόχους που μπορεί αντικειμενικά να πετύχει και χαρείτε μαζί για κάθε μικρή νίκη.

Να θυμάστε πως οι βαθμοί δεν είναι το παν.

Είναι πιο σημαντικό να μάθετε τι ωθεί το παιδί σας να διαβάζει, και αν δεν βρίσκει την όρεξη, να το βοηθήσετε να καθορίσει τους στόχους που θα το οδηγήσουν να προσπαθήσει περισσότερο.

Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη μπορούν να βοηθήσουν τον μαθητή να προσδιορίσει όσα τον δυσκολεύουν, και να καταφέρει να ξεπεράσει αυτά τα ζητήματα, μελετώντας, εντέλει, πιο αποτελεσματικά. Αν ψάχνετε φροντιστήρια στη Γλυφάδα, αξίζει να τα σκεφτείτε ως επιλογή.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood