Πώς λειτουργεί ένας λέβητας πετρελαίου;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ λέβητα αερίου/πετρελαίου.
Screenshot_1993

Οι λέβητες πετρελαίου λειτουργούν με πολύ παρόμοιο τρόπο με τους λέβητες αερίου. Το καύσιμο – στην προκειμένη περίπτωση το πετρέλαιο – αναφλέγεται στον θάλαμο καύσης, και ένας εναλλάκτης θερμότητας θερμαίνει κρύο νερό – είτε από το δίκτυο σε ένα σύστημα combi είτε από μια δεξαμενή κρύου νερού σε ένα συμβατικό σύστημα. Το θερμαινόμενο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα θερμαντικά σώματα, στις βρύσες και στα ντους, για να παρέχει θέρμανση και ζεστό νερό στο σπίτι σας.

Ένας λέβητας πετρελαίου (https://www.caloria.eu/) θα πρέπει να έχει την ίδια απόδοση με έναν λέβητα αερίου. Σύμφωνα με τους οικοδομικούς κανονισμούς, οι λέβητες πετρελαίου πρέπει να έχουν ενεργειακή κλάση τουλάχιστον 86% ή Α+. Οι λέβητες πετρελαίου συμπύκνωσης θα έχουν συνήθως απόδοση 90% ή υψηλότερη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι λέβητες πετρελαίου χρησιμοποιούν σχεδόν όλη τη θερμότητα και το πρόσθετο αέριο που δημιουργείται από την καύση του πετρελαίου, μετατρέποντάς το σε πρόσθετη ενέργεια θέρμανσης, ώστε να υπάρχει λιγότερη σπατάλη. Επιπρόσθετα, το πετρέλαιο είναι πιο αποδοτικό καύσιμο από το φυσικό αέριο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε καλή απόδοση για κάθε μονάδα ενέργειας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ λέβητα αερίου/πετρελαίου 

Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός λέβητα φυσικού αερίου και ενός λέβητα πετρελαίου, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι συσκευές αποθηκεύουν το καύσιμό τους. Ένας λέβητας αερίου δεν χρειάζεται να αποθηκεύει αέριο, επειδή είναι συνδεδεμένος με το δίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει συνεχή παροχή καυσίμου. Αντίθετα, ένας λέβητας πετρελαίου απαιτεί μια δεξαμενή για την αποθήκευση του πετρελαίου μέχρι να το χρειαστεί.

Σχετικά με τη δεξαμενή πετρελαίου 

Η δεξαμενή πετρελαίου πρέπει να βρίσκεται στο ακίνητό σας και υπάρχουν ορισμένοι κανονισμοί εγκατάστασης που πρέπει να τηρούνται. Η βάση της δεξαμενής πρέπει να είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντέχει το βάρος της δεξαμενής και του περιεχομένου της. Η δεξαμενή πρέπει να στηρίζεται σε στέρεο έδαφος, είτε σε σκυρόδεμα είτε σε πλάκες πεζοδρομίου πάχους τουλάχιστον 42 χιλιοστών, οι οποίες εκτείνονται τουλάχιστον 300 χιλιοστά πέρα από την περίμετρο της δεξαμενής. Εάν η δεξαμενή βρίσκεται αρκετά κοντά στο σπίτι σας, πρέπει να τοποθετηθεί ένας τοίχος πυρασφάλειας μεταξύ της δεξαμενής και του σπιτιού σας.

Οι σύγχρονες δεξαμενές πετρελαίου είναι συνήθως κατασκευασμένες από πλαστικό και είναι σχετικά εύκολες στη συντήρηση. Η δεξαμενή θα πρέπει να ανεφοδιάζεται ανάλογα με τις ανάγκες, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα ξεμείνετε από πετρέλαιο σε κάποιο σημείο. Για κάποιους ανθρώπους η δεξαμενή χρειάζεται να γεμίζει μόνο μία φορά τον χρόνο, ωστόσο για μεγαλύτερα σπίτια με περισσότερα θερμαντικά σώματα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η δεξαμενή πρέπει να γεμίζει μερικές φορές κάθε χειμώνα.

Χρειάζεστε θερμοστάτη

Όπως και σε ένα σύστημα θέρμανσης με φυσικό αέριο, το σπίτι σας θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον έναν θερμοστάτη που να σας λέει τη θερμοκρασία του χώρου, την αντιστάθμιση του καιρού (ίσως ακόμη και να έχει smart controls). Ένας θερμοστάτης θα πρέπει να τοποθετείται μακριά από ένα θερμαντικό σώμα και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, ώστε να παρέχει μετρήσεις με ακρίβεια.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood