Μήνυμα ευρείας συστράτευσης και αισιοδοξίας για νίκη στις επικείμενες εθνικές εκλογές, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Τόνισε ότι όλα είναι ανοιχτά, οτι είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη για το μέλλον αυτού του τόπου, και ότι όλοι κι όλες πρέπει να κινηθούμε συλλογικά και με αυτοπεποίθηση· και υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο της εκλογικής μάχης πρέπει να τεθεί η προγραμματική συζήτηση για κάθε τομέα.

Να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε, είπε χαρακτηριστικά, και ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να καταθέσουμε το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

224a0cba tsipras 27Επιπλέον σημείωσε οτι καθήκον του κόμματος είναι να κάνει καλύτερη οργανωτική δουλειά, και εστίασε στην άμεση έναρξη καμπάνιας για την κινητοποίηση φίλων και υποστηρικτών.

Όσον αφορά το καταλυτικό στοιχείο της κατάρτισης των ψηφοδελτίων, τόνισε οτι τα ψηφοδέλτιά μας θα πρέπει να ενισχυθούν με νέα πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν και το άνοιγμά μας σε ενεργές δυνάμεις στις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, δεν παρέλειψε να διαμηνύσει πως όλοι οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς.