Αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση  για το  αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος ενόψει των εθνικών εκλογών, πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώθηκε ότι το κυβερνών κόμμα οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην οργάνωση της μάχης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το μήνυμα των πολιτών στις ευρωεκλογές, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, και δίνοντας ταυτόχρονα τον αγώνα των ιδεών ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης στις εθνικές εκλογές.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως το επόμενο διάστημα θα αντιπαρατεθούν δύο διακριτά πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το κυβερνητικό έργο του, θα αναδείξει και το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία, με βασικούς άξονες την ενίσχυση της ανάπτυξης με έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. 

Επίσης αποφασίστηκε η διενέργεια ανοιχτών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις επόμενες μέρες, και περιοδείες όλου το στελεχιακού δυναμικού του κόμματος, που μπαίνει με αποφασιστικότητα στη μάχη για την επόμενη μέρα της χώρας.

Κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως η νίκη του στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, είναι όχι μόνο εφικτή, αλλά και αναγκαία για τη χώρα.