Πολυσήμαντη επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Πολυσήμαντη επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.
7 (6)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια Ανδρονίκη Παντελίδου και τον εκπαιδευτικό Κυριάκο Χαρίσιο, επισκέφθηκαν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής. Η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Πολίτη Χριστίνα καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου Κοσμίου. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μαζί με τους μαθητές τους, συμμετείχαν σε μια σειρά εκπαιδευτικών και δημιουργικών δράσεων που ανέδειξαν τη σημασία της συμπερίληψης, της συνεργασίας και της αποδοχής.

Η κ. Παντελίδου ανέφερε: “Η σημερινή ημέρα είναι μια υπενθύμιση για τη σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας. Μέσα από τη συνεργασία και τη φιλία, μπορούμε να κατανοήσουμε ότι όλοι είμαστε ίσοι, παρά τις μοναδικές μας ικανότητες”.

Πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις

  • Παιχνίδια με Διαδραστικό Δάπεδο: Οι μαθητές των δύο σχολείων έπαιξαν μαζί σε ένα διαδραστικό δάπεδο, γεμάτο φωτεινές εικόνες και δραστηριότητες. Τα παιχνίδια σχεδιάστηκαν ώστε να ενισχύσουν τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των παιδιών, δημιουργώντας ένα κλίμα χαράς και ισότητας.
  • Δραστηριότητες στο Γυμναστήριο: Τα παιδιά συμμετείχαν σε διασκεδαστικά ομαδικά παιχνίδια. Από εμπόδια και μπαλόνια, μέχρι χορευτικές κινήσεις, τα παιδιά συνεργάστηκαν, έμαθαν να στηρίζουν το ένα το άλλο και απόλαυσαν τη συμμετοχή τους.
  • Κατασκευή Χειροτεχνιών: Μαθητές και μαθήτριες συνεργάστηκαν για τη δημιουργία χειροτεχνιών. Φτιάχτηκαν κάρτες και στολίδια με μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης. Οι χειροτεχνίες αυτές ανταλλάχθηκαν ως αναμνηστικά, αφήνοντας στα παιδιά μια όμορφη ανάμνηση της ημέρας.
  • Μαγειρική: Στην κουζίνα του σχολείου, τα παιδιά έφτιαξαν μαζί απλά γλυκίσματα, όπως μπισκότα και κουλουράκια. Η μαγειρική βοήθησε τα παιδιά να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να απολαύσουν το αποτέλεσμα των κόπων τους.

Σημαντικά Μηνύματα της Ημέρας όπως τα υπογράμμισε η κ. Παντελίδου: “Η επίσκεψη είχε διπλό στόχο. Να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για τη σημασία της συμπερίληψης και της αποδοχής της διαφορετικότητας, και να αναδείξει τη δύναμη της συνεργασίας μέσα από δραστηριότητες που ενώνουν παιδιά με διαφορετικές δυνατότητες”.

Καταλήγοντας, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου, επεσήμανε: “Η διαφορετικότητα δεν είναι εμπόδιο, αλλά ευκαιρία να μάθουμε ο ένας από τον άλλον. Σήμερα τα παιδιά έδειξαν ότι όταν συνεργάζονται, καταφέρνουν να δημιουργούν κάτι πραγματικά ξεχωριστό”.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων και ένα μικρό κέρασμα, ενώ τα παιδιά αποχώρησαν με χαμόγελα και πολύτιμες εμπειρίες. Η συνεργασία των δύο σχολείων άφησε ένα δυνατό μήνυμα:
“Η φιλία και η αποδοχή είναι τα θεμέλια μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς”.

Πολυσήμαντη επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Πολυσήμαντη επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Πολυσήμαντη επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Πολυσήμαντη επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Πολυσήμαντη επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Πολυσήμαντη επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Πολυσήμαντη επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Πολυσήμαντη επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Πολυσήμαντη επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Πολυσήμαντη επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Πολυσήμαντη επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood