Πώληση οικίας | Από την απόφαση στις υπογραφές

Αν σε ενδιαφέρει να θέσεις ένα ακίνητο προς πώληση, θα βρεις στη συνέχεια του άρθρου όσα πρέπει να σκεφτείς και τα βήματα που πρέπει να κάνεις μέχρι να φτάσεις στην τελική φάση των υπογραφών και τη μεταβίβασης του τίτλου.
istockphoto-1409298953-612x612-1

Η κατοχή ενός τίτλου ιδιοκτησίας είναι ένα ισχυρό στοιχείο ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου, αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετεί πολλά πρακτικά ζητήματα, όπως η παροχή αίσθησης σταθερότητας και ασφάλειας για την στέγαση, η απαλλαγή από τα μηνιαία κόστη για αυτόn το σκοπό, και η πλήρης ελευθερία εξατομίκευσης. Γενικότερα εξασφαλίζει μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής διευκολύνοντας το κυνήγι προσωπικών φιλοδοξιών και στόχων.

Δεν είναι λοιπόν άξιο περιέργειας που οι πλειοψηφία των πολιτών επιδιώκει την αγορά ενός ακινήτου και ακολουθεί περίτεχνες στρατηγικές εξοικονόμησης και αύξησης των εισοδημάτων για να το πετύχει.

Από την άλλη, δεν αποκλείεται ένας ιδιοκτήτης να θέλει να πουλήσει την υπάρχουσα κατοικία του για λόγους όπως η απόκτηση μετρητών για κάποιον ειδικό σκοπό, ή η αλλαγή πόλης ή και χώρας.

Αν σε ενδιαφέρει να θέσεις ένα ακίνητο προς πώληση, θα βρεις στη συνέχεια του άρθρου όσα πρέπει να σκεφτείς και τα βήματα που πρέπει να κάνεις μέχρι να φτάσεις στην τελική φάση των υπογραφών και τη μεταβίβασης του τίτλου.

Καθορισμός χρονικού πλαισίου 

Η απόφαση να πουλήσεις ένα ακίνητο δεν είναι και απλή, και δεν αποκλείεται να υπάρχουν πισωγυρίσματα και ανακλήσεις αυτής της απόφασης. Για να διευκολυνθεί, λοιπόν, τόσο η ίδια η απόφαση όσο και η διαδικασία της πώλησης, χρειάζεται να προσδιοριστεί με ρεαλιστικές παραμέτρους το χρονικό πλαίσιο βάσεο επιμέρους στόχων και αναγκών. Σημαντικό είναι επίσης να γίνει μια μελέτη της κίνησης της αγοράς ακινήτων σχετικά με την κίνηση των τιμών, ώστε να γνωρίζεις αν η πώληση στη συγκεκριμένη τιμή είναι ωφέλιμη ή ζημιογόνα. 

Προετοιμασία ακινήτου

Η διαφήμιση και δημοσιοποίηση του ακινήτου θα πρέπει να εστιάζει στα καλύτερα χαρακτηριστικά του. Γι’ αυτό και προηγείται η φάση των απαραίτητων επισκευών και βελτιώσεων. Ακόμη, θα χρειαστεί να αφαιρεθούν τα πιο προσωπικά στοιχεία, κάνοντάς το πιο ελκυστικό για τους υποψήφιους αγοραστές. 

Προσδιορισμός τιμής και στρατηγικής πώλησης

Η σωστή εκτίμηση της τελικής στιγμής πώλησης είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού δεν θα πρέπει ούτε να είναι χαμηλότερη αλλά ούτε και υψηλότερη από τις παροχές και τα διάφορα χαρακτηριστικά της οικίας, αλλά και να συμβαδίζει με τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς. Η απόφαση του πιθανού αγοραστή εξαρτάται από αυτήν, και εσύ θα πρέπει να κατανοήσεις την επίδρασή της στη συμπεριφορά του. Ένας ειδικός στον χώρο αγοραπωλησίας ακινήτων μπορεί να σε βοηθήσει με την εκτίμηση. Στη συνέχεια ακολουθεί η γνωστοποίηση της διαθεσιμότητας στο αγοραστικό κοινό, η οποία βασίζεται στη χρήση ψηφιακών μέσων, όπως σελίδες ακινήτων, πλατφόρμες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μην παραλείψεις οι φωτογραφίες που θα συνοδεύσουν την αγγελία να είναι επαγγελματικές και αρκετά ευκρινείς. Για να γλιτώσεις προσωπικό χρόνο αλλά και για να διατηρήσεις αμείωτη την ψυχική σου αντοχή, μπορείς να αναζητήσεις έναν επαγγελματία συνεργάτη για να δεις άμεσα την ταμπέλα “Home For Sale” να αλλάζει σε YOUR HOME SOLD !

Στάδιο διαπραγμάτευσης και κλείσιμο συμφωνίας

Εάν εσύ βρισκόσουν στη θέση του αγοραστή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επεδίωκες να εξασφαλίσεις μια καλύτερη τελική τιμή από την προσφερόμενη. Δεν προκαλεί έκπληξη επομένως το γεγονός ότι θα βρεθείς στην απέναντι πλευρά ως πωλητής. Κι αυτό είναι ακόμη ένα σημείο που χρίζει επαγγελματικών συμβουλών για να ανταποκριθείς επάξια. Διάβασε τους όρους όσες φορές χρειαστεί για να τους κατανοήσεις πλήρως και να εξασφαλίσεις κάθε απαραίτητο έγγραφο πριν τη στιγμή των τελικών υπογραφών.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood