Αντιπροσωπεία της “Πολη-τικής Ανατροπής” με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Ελένη Λαφτσή, επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Ροδοπης Νίκο Τσαλικίδη με σκοπό να ενημερωθεί για ζητήματα που άπτονται κοινής αρμοδιότητας του Α’ και Β’ βαθμού
αυτοδιοίκησης και να συνδιαμορφωθούν οι λύσεις τους.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της παράταξης:
“Θέσαμε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρει, όταν αρκούν μόλις λίγες ώρες ακραίων καιρικών φαινομένων για να πλημμυρίσουν οικισμοί και αγροτικές εκτάσεις. Ως πρόσφατο άλλωστε παράδειγμα αναφέραμε τις πλημμύρες στην περιοχή Μικρού Κρανοβουνίου, Παραδημής και Ν.Καλλίστης,καθώς και στις αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή ανάμεσα στα Παγούρια και στο Ν.Σιδηροχώρι.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα πλήττουν τους συμπολίτες μας και θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις και αποφάσεις  στην κατεύθυνση της πιο αποτελεσματικής διαχείρισης των υδάτων. Θέσαμε επίσης και αλλά ζητήματα, εξίσου αναγκαίων υποδομών, όπως η κατασκευή ταμιευτήρων που είναι τόσο αναγκαίοι στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, καθώς και των αναδασμών, όπως αυτός της Γρατινής, οι οποίοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης θέσαμε ζητήματα συντήρησης και αποκατάστασης φθορών του επαρχιακού οδικού δικτύου ,όπως είναι ο δρόμος που συνδέει την Κομοτηνή με το Ν.Σιδηροχώρι. Δηλώσαμε υπεύθυνα κατά την παρουσίαση των θέσεων μας ότι κανένα πρόβλημα που αφορά το συνδημότη μας, δεν είναι ξένο προς εμάς, ασχέτως σε ποιο βαθμό αυτοδιοίκησης ανήκει η αρμοδιότητα του. Η συνάντηση υπήρξε εποικοδομητική ,με τον  κ. Αντιπεριφερειάρχη να  μας παρέχει την απαιτούμενη πληροφόρηση”.