Ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Μπαντίκος ανέλαβε πριν από λίγες μέρες καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Μπαντίκος γεννήθηκε στα Τρίκαλα και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και τελείωσε το Λύκειο. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας το 1985. Από το 1995 ζει στην Καβάλα Έχει εργαστεί σε όλους τους τύπους σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπηρέτησε σε θέσεις διοίκησης ως Προϊστάμενος Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων, Διευθυντής Σχολικών Μονάδων και Προϊστάμενος Γραφείου Εκπαίδευσης. Διετέλεσε Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής και Μειονοτικής Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει μετεκπαιδευτεί στην ειδική αγωγή στο Μ.Δ.Δ.Ε. με ειδίκευση στην ανίχνευση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών (έτος 1993-1995). Η διπλωματική του εργασία κατά τις μεταπτυχιακές του σπουδές (2002-2005), ήταν σχετική με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Στα ενδιαφέροντά του είναι οι Νέες Τεχνολογίες και η χρήση τους στη διδακτική πράξη. Υπήρξε εκπαιδευτής ενηλίκων, επιμορφωτής β’ επιπέδου Τ.Π.Ε και συνεργάτης του Ι.Ε.Π σε ερευνητικά προγράμματα. Επί σειρά ετών δίδαξε σε πολλά προγράμματα επιμόρφωσης Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, σε προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και υπήρξε για πολλά χρόνια αιρετό μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του Π.Ε.Κ. Καβάλας. Διετέλεσε, επί εξαετία, πρεσβευτής-προωθητής της ευρωπαϊκής δράσης e-Twinning, υπεύθυνος για την περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πολλά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά και συμβατικά περιοδικά επιστημονικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα.

8bΣτο χαιρετιστήριο μήνυμά του προς την εκπαιδευτική κοινότητα, ο κ. Μπαντίκος δεσμεύεται να ασκήσει τα καθήκοντά του με δικαιοσύνη, ισονομία, διαφάνεια, συνεργατικό πνεύμα  και σεβασμό προς όλους. Ειδικότερα, αφού σημειώνει ότι η ανάληψη των καθηκόντων του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης αποτελεί ξεχωριστή τιμή για εκείνον, και ευχαριστεί όσους έδειξαν εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, διαβεβαιώνει όλους ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των εκπαιδευτικών λειτουργών, των μαθητών, των γονέων – κηδεμόνων τους και των υπευθύνων συνεργαζόμενων φορέων και υπηρεσιών. «Έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που αναλαμβάνω», τονίζει, «δεσμεύομαι να ασκήσω τα καθήκοντά μου με βασικές αρχές και κατευθυντήριους άξονες τη δικαιοσύνη, την ισονομία, τη διαφάνεια, το συνεργατικό πνεύμα  και τον σεβασμό προς όλους, για μια διοίκηση με δημοκρατικό ήθος και ανθρώπινο πρόσωπο». «Ευελπιστώντας στην εποικοδομητική συνεργασία και τη συμπαράσταση όλων των εμπλεκομένων στο κοινό μας έργο», συνεχίζει, «σας κάνω γνωστό ότι πρόθεσή μου είναι μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών να αξιοποιήσουμε και να πολλαπλασιάσουμε την εμπειρία όλων μας, στοχεύοντας στην εναρμόνιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού μας έργου με τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας».

Μια από τις πρώτες του επαφές του νέου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή, ήταν με τον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονα, τον οποίο επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής, μαζί με τον προκάτοχό του κ. Παναγιώτη Κεραμάρη.