Ποιος δήμαρχος της Θράκης ζητά την κατάργηση της εξέδρας των επισήμων

"Καρφώνοντας" και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
IMG_20180325_115805

Την κατάργηση της εξέδρας των επισήμων στις παρελάσεις, ζητά από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, με ανοιχτή επιστολή του, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως το αυτό είχε προτείνει το 2013 ο βουλευτής τότε και σήμερα πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην επιστολή, την οποία κοινοποιεί μεταξύ άλλων και στον οικείο μητροπολίτη, στους βουλευτές Έβρου, στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, στις τοπικές στρατιωτικές και δικαστικές αρχές, και στα σωματεία αποστράτων, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Τον Μάρτιο του 2013, ο τότε Βουλευτής και σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε πρόταση και ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, αν προτίθεται να καταργήσει τις εξέδρες επισήμων από τις μαθητικές παρελάσεις. Θεωρώντας ότι στις μαθητικές παρελάσεις, οι επίσημοι και οι τιμώμενοι είναι οι ήρωες που αγωνίστηκαν και έπεσαν για την ελευθερία και τα ιδανικά της πατρίδας μας, με την παρούσα, σας προτείνω να αποφασίσετε ως αρμόδια αρχή την κατάργηση των εξεδρών των επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις, αρχής γενομένης από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2019. Η υψομετρική διαφορά δεν καθορίζει τους άξιους και ικανούς να υπηρετούν τον τόπο και τους πολίτες. Η κοινωνική αξιοπρέπεια επιβάλλει να βρισκόμαστε δίπλα τους και όχι μακριά τους. Όλοι εμείς οι θεσμικοί εκπρόσωποι, δεν έχουμε την ανάγκη μιας εξέδρας για να επιβεβαιωθεί ο ρόλος, η αξία και η ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία. Στο άμεσο προσεχές διάστημα, θα προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για την κατάργηση της εξέδρας και στην παρέλαση της 14ης Μαΐου, ημέρα εορτασμού της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης. Η δεύτερη τομή που σας προτείνω, είναι να προσδιοριστεί και οριοθετηθεί σταθερός ειδικός χώρος όπου θα τοποθετηθούν καρέκλες για χρήση από ΑμεΑ, κυοφορούσες, και άτομα με κινητικά προβλήματα. Αναμένοντας την ανταπόκρισή σας, παραμένω στη διάθεσή σας. Με τιμή, Γιάννης Ζαμπούκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης”.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood