Τη νέα σύνθεση του κεντρικού οργανωτικού της σχήματος, που αποτελείται από δεκαπέντε γραμματείς και τους εκατόν σαράντα αναπληρωτές τους, παρουσίασε η ΝΔ.

Το 73% εκ των παραπάνω δεν έχει αναλάβει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη θέση, ενώ το 20% δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ενεργό ανάμειξη στα κομματικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας. Το 95% διαθέτει πτυχία ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης, το 97% προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 42 έτη. Για πρώτη φορά, δε, υπάρχει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των περιφερειών της χώρας, με το 45% των αναπληρωτών γραμματέων να κατοικεί στην περιφέρεια.

dpx4771Η νέα σύνθεση των Γραμματειών:

– Γραμματέας Ποιότητας Ζωής: Ξένια Παπασταύρου
– Γραμματέας Κοινωνική Αλληλεγγύης, ΑμεΑ & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Γιώργος Σταμάτης
– Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων: Μαρία Συρεγγέλα
– Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας: Χρήστος Ταραντίλης
– Γραμματέας Προγράμματος: Γιώργος Στεργίου
– Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων: Νάσος Μπαλέρμπας
– Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων: Γιάννης Μπρατάκος
– Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού: Τάκης Σκανδαλάκης
– Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ε.Ε.: Ιωάννης Σμυρλής
– Γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα: Θεόδωρος Κόλλιας
– Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων: Νίκος Παγώνης
– Γραμματέας Αγροτικών Φορέων: Κωνσταντίνος Μπαγινέτας
– Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Νίκος Χαρδαλιάς
– Γραμματέας Οργανωτικού: Στέλιος Κονταδάκης
– Γραμματέας τέως Βουλευτών-Ευρωβουλευτών: Θεόδωρος Σκρέκας

dpt8151Σε δήλωσή του ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «Η ριζική ανανέωση που σπάει στεγανά και προκαταλήψεις, γίνεται πράξη στη Νέα Δημοκρατία. Μια φρέσκια, ισχυρή, και με προσόντα ομάδα, είναι έτοιμη να αγωνιστεί δίπλα στον Πρόεδρό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τα στελέχη του Κόμματος. Οι νέοι Γραμματείς και οι αναπληρωτές τους θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες που έρχονται. Η παράταξή μας επιτυγχάνει υψηλό βαθμό ανανέωσης του οργανωτικού ιστού της. Στο επίκεντρο του νέου σχήματος βρίσκεται ο άνθρωπος, συστήνοντας τη Γραμματεία Ποιότητας Ζωής, τη Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑΜΕΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και τη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Παράλληλα αναβαθμίζονται οι Γραμματείες Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Προγράμματος, Επιστημονικών Φορέων, Παραγωγικών Τομέων, Οικουμενικού Ελληνισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε., Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων, Αγροτικών Φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Οργανωτικού, Τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών – Πολιτευτών. Εύχομαι καλή επιτυχία, καλή και αποτελεσματική συνεργασία στα νέα στελέχη του Κόμματός μας που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης. Ευχαριστώ θερμά για την εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα. Εύχομαι από καρδιάς, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα απερχόμενα στελέχη και υποψήφιους -από εχθές- Βουλευτές του Κόμματός μας!».