Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στους σχολικούς φύλακες

Εγκύκλιος του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου.
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζεται ότι σε εφαρμογή του άρθρου 4 του ν. 4554/18, παρέχονται πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στους σχολικούς φύλακες, υπόγραψε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στους σχολικούς φύλακεςΜε βάση την εγκύκλιο, η οποία επιλύει ένα χρονίζον από το 2001 πρόβλημα:

  • Οι καταλογιζόμενες στους Δήμους εργοδοτικές εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης, απαλλάσσονται των επιβληθέντων πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων, και θα εξοφληθούν σε δόσεις, κατόπιν απόφασης των Δ.Σ. του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ.
  • Δεν θα αναζητηθούν, για λόγους χρηστής διοίκησης, οι μη καταβληθείσες εισφορές των εργαζομένων για κύρια και επικουρική ασφάλιση, χωρίς ταυτόχρονα να θιγούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους.
  • Τυχόν καταβληθείσες εργατικές εισφορές δεν επιστρέφονται αλλά θα ληφθούν υπ’ όψιν κατά τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης. Όσοι ωστόσο επιθυμούν, μπορούν υποβάλλοντας αίτηση εντός εξαμήνου από την έκδοση της εγκυκλίου, να καταβάλουν τις αναλογούσες εργατικές εισφορές χωρίς τόκους, προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις, προκειμένου να λάβουν μεγαλύτερη σύνταξη.
  • Ο χρόνος απασχόλησης που τυχόν έχει εξαγοραστεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 248 του ν. 4281/2014, δεν θα προσμετράται στον πλασματικό χρόνο ασφάλισης, αφού λογίζεται ως πραγματικός χρόνος απασχόλησης. Ως εκ τούτου, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να αναγνωρίζουν το σύνολο του επιτρεπόμενου πλασματικού χρόνου ασφάλισης.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood