Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σχετικά με την αγορά νέας κατοικίας

Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε το βήμα και να αγοράσετε ένα σπίτι, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.
Screenshot_2273

Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε το βήμα και να αγοράσετε ένα σπίτι, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Το πιο σημαντικό είναι να καθορίσετε αν η αγορά είναι πραγματικά κατάλληλη για εσάς και αν η οικονομική σας κατάσταση το επιτρέπει.

Πριν αγοράσετε ένα σπίτι, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

  • Πόσο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά; Πότε θέλετε να μετακομίσετε; Πόσο καιρό σκοπεύετε να μείνετε σε αυτή την τοποθεσία; Τι είδους σπίτι θέλετε; Τι είδους γειτονιά προτιμάτε;

Το να κάνετε στον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τις κορυφαίες γειτονιές στις οποίες θα θέλατε να ζήσετε. Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να εξετάζετε τις αγγελίες ακινήτων και να επισκέπτεστε σπίτια προς πώληση.

Μόλις βρείτε ένα μέρος που να πληροί όλες τις απαιτήσεις σας, θα πρέπει να κάνετε μια προσφορά. Θα πρέπει να συνυπολογίσετε στον προϋπολογισμό σας πράγματα όπως τα έξοδα κλεισίματος και τις επισκευές πριν δεσμευτείτε για την αγορά ενός σπιτιού.

Πρέπει να σας απομένει αρκετό εισόδημα μετά την πληρωμή των εξόδων στέγασης για να καλύψετε άλλες ανάγκες, όπως τρόφιμα και μετακινήσεις. Το μηνιαίο εισόδημά σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20% υψηλότερο από το σύνολο των μηνιαίων λογαριασμών σας, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων στέγασης. Εάν όχι, μπορεί να έχετε πρόβλημα να συμβαδίζετε με την πληρωμή των λογαριασμών όπως και να πληρώνετε για άλλα πράγματα που χρειάζεστε, όπως η ασφάλιση υγείας.

Πλεονεκτήματα της αγοράς:

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της αγοράς ενός σπιτιού είναι ότι παρέχει τη σταθερότητα και την ασφάλεια της κατοχής ενός χώρου που είναι πραγματικά δικό σας – ειδικά αν σκοπεύετε να μείνετε σε μια τοποθεσία μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, οι πληρωμές υποθήκης είναι συνήθως λιγότερο δαπανηρές από τις πληρωμές ενοικίου με την πάροδο του χρόνου, επειδή η ιδιοκτησία ενός σπιτιού έχει συνήθως ως αποτέλεσμα χαμηλότερους φόρους και λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Για παράδειγμα, οι φόροι ακίνητης περιουσίας είναι γενικά υψηλότεροι από τις μηνιαίες πληρωμές ενοικίου.

Μειονεκτήματα της αγοράς:

Η αγορά κατοικίας δεν είναι πάντα εύκολη ή ακόμη και δυνατή για όλους. Εάν το πιστωτικό σας σκορ είναι χαμηλό ή έχετε κακό πιστωτικό ιστορικό, οι δανειστές μπορεί να είναι απρόθυμοι να σας δώσουν ενυπόθηκο δάνειο – ακόμη και αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά! Αν αυτό συμβαίνει και είναι κάτι που μπορεί να επιλυθεί με την πάροδο του χρόνου (με καλές πιστωτικές συνήθειες και υπεύθυνη συμπεριφορά), τότε αξίζει να το επιδιώξετε, διαφορετικά η ενοικίαση μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή μέχρι να βελτιωθεί το πιστωτικό σας σκορ.

Η αγορά κατοικίας είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποφάσεις που θα πάρετε στη ζωή σας. Μπορεί να είναι μια σπουδαία επένδυση και να σας προσφέρει πολλά χρόνια απόλαυσης, αλλά είναι επίσης μια μεγάλη ευθύνη. Αναζητήστε έμπειρους ειδικούς για να σας κατευθύνουν στην περιοχή ενδιαφέροντος σας, με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, π.χ. Πωλήσεις Κατοικιών Ψυχικό ή Μεσιτικά Γραφεία Βόρεια Προάστια.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood