Πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούν να λαμβάνουν από σήμερα οι πολίτες που έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η σχετική βεβαίωση, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, διατίθεται από την πλατφόρμα gov.gr και για την έκδοσή της απαιτούνται:

  • Οι προσωπικοί κωδικοί εισόδου στο Taxisnet για την είσοδο στο σύστημα.
  • Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Μετά την έκδοσή του το πιστοποιητικό μπορεί να αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή αλλά και να εκτυπωθεί για χρήση ή κατάθεση σε υπηρεσία.

Παράλληλα, όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να το λαμβάνουν από τα ΚΕΠ. Η παραλαβή από τα ΚΕΠ θα γίνεται από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, κατόπιν ραντεβού.

Στον Νομό Ροδόπης τη δυνατότητα να λάβουν άμεσα πιστοποιητικό εμβολιασμού, έχουν 1.138 Ροδοπίτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ άλλοι 1.306 έλαβαν προς το παρόν μόνο την πρώτη δόση. Συνολικά έχουν χορηγηθεί 3.582 εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Τονίζεται ότι τα στοιχεία για το πιστοποιητικό λαμβάνονται από το μητρώο εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και την παραγωγή του εγγράφου έχει το ΕΔΥΤΕ.

Όπως επεσήμανε εξάλλου ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι ασφαλές, δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί και φέρει ψηφιακή σφραγίδα. Όλη η διαδικασία γίνεται ψηφιακά, από το κλείσιμο του ραντεβού μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού. Με αυτόν τον τρόπο κλείνει ο κύκλος σχετικά με τον εμβολιασμό για τον Covid-19».