Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών φαίνεται πως έδωσε θάρρος στα πρόσωπα που στηρίζουν εδώ και χρόνια τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα οποία μέρα με τη μέρα ανοίγουν ζητήματα μιας ατζέντας που δεν ήταν γνωστή πριν από την 26η Μαΐου.

Πρώτη και «καλύτερη» η γνωστή και ως «ιέρεια του νεοφιλελευθερισμού» στην Ελλάδα, και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, η οποία, μόλις μία ημέρα μετά τις ευρωεκλογές, πανηγυρίζοντας, εξέφρασε την αγανάκτησή της για την αναδιανεμητική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες η κ. Ξαφά «ξαναχτύπησε» και έγινε πιο συγκεκριμένη όσον αφορά το στίγμα της για την επόμενη μέρα με τη ΝΔ στην κυβέρνηση. «Ήταν λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις», επεσήμανε μιλώντας στον RealFm, και ερωτηθείσα αν σε περίπτωση που αναλάβει η ΝΔ τη διακυβέρνηση της χώρας θα κοπούν οι παροχές που έχει δώσει η σημερινή κυβέρνηση, ανέφερε: «Το 1/5 των συνταξιούχων είναι κάτω των 65 ετών και εισπράττουν το 25% της συνολικής δαπάνης των συντάξεων. Εκεί θα πέσει κυρίως ο πέλεκυς αν μειωθεί η προσωπική διαφορά».

Ανάλογεςδιαθέσεις, έδειξε και για τη ρύθμιση των 120 δόσεων: «Αν κάθε τρεις και λίγο δίνουμε και από μία τέτοια ρύθμιση, σταματάει ο κόσμος να πληρώνει περιμένοντας την επόμενη. Αν αυτό γίνεται κάθε χρόνο, οι δόσεις θα συσσωρεύονται και μετά από τρία χρόνια πάλι οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα μπορούν να πληρώσουν», είπε. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον δρόμο της περικοπής της ρύθμισης των 120 δόσεων, «έδειξε» και ο Γιάννης Βρούτσης πριν από δύο ημέρες, όταν δήλωσε ότι «οι 120 δόσεις υπονομεύουν την οικονομία».

πηγή: altsantiri.gr

επιμέλεια: inkomotini.news