Πυρά Χαρίτου κατά κυβέρνησης: “Επιστρέφετε στη μεσαία τάξη…17 ευρώ!”

Έκανε ακόμη ειδική μνεία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στη Θράκη.
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ-ΟΜΙΛΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • Ο Βουλευτής Ροδόπης έκανε ειδική μνεία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στη Θράκη.

«Το νομοσχέδιο δεν αποτελεί ούτε φορολογική μεταρρύθμιση όπως προσπαθείτε να το παρουσιάσετε, ούτε έχει καμία αναπτυξιακή στόχευση». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου μιλώντας την πρώτη μέρα συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για το φορολογικό με τίτλο «Φορολογική Μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο».

«Με τις ρυθμίσεις που εισάγετε μας πισωγυρίζετε στο γνωστό κακό παρελθόν σας, στις παθογένειες που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Δίνετε πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς. Αντί για στοχευμένες ρυθμίσεις που να υπηρετούν την ανάπτυξη, νομοθετείτε χαρισματικές παροχές στα μεγάλα συμφέροντα. Να σας θυμίσω τι ακούγαμε και εμείς και ο ελληνικός λαός: «θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο Τσίπρας». Θυμάστε ποιος το έλεγε; Ο σημερινός πρωθυπουργός. Και σήμερα με τις ρυθμίσεις, τι κάνετε για τη μεσαία τάξη, για τα εισοδήματα από 20.000 έως 50.000 ευρώ; Ξέρετε τι κάνετε; Της επιστρέφετε 17 ευρώ όλα κι όλα!», επεσήμανε ο κ. Χαρίτου, και συνέχισε: «Υποσχεθήκατε ότι θα λυτρώσετε όλους τους Έλληνες από τους φόρους, και σήμερα τι κάνετε με τις ρυθμίσεις που φέρνετε; Λυτρώνετε τις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και τα εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ, δηλαδή λυτρώνετε το 1% του ελληνικού λαού. Το ίδιο κάνετε και με τις επιχειρήσεις, μειώνετε τη φορολόγηση μόνο για τις 6.000 χιλιάδες από τις εκατοντάδες χιλιάδες που πασχίζουν να επιβιώσουν, δηλαδή λυτρώνετε μόνο το 2,5% των επιχειρήσεων. Τι άλλο κάνετε; Λυτρώνετε αυτούς που έχουν μετοχές, μερίσματα, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρείες που επενδύουν στην ακίνητη περιουσία, εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, λυτρώνετε δηλαδή τους έχοντες και κατέχοντες. Μόνο αυτούς που είχατε υποσχεθεί δεν λυτρώνετε, τη μεσαία τάξη, σε αυτούς σήμερα δίνετε ψίχουλα, γιατί ψίχουλα είναι τα 17 ευρώ».

Επιπλέον, αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στη Θράκη, υπογράμμισε: «Δυστυχώς και για την επιχειρηματικότητα στη Θράκη, ούτε αυτά τα ψίχουλα δεν υπάρχουν για να πάρει, γιατί τα πήρε ο αέρας του παρεμπορίου που γιγαντώνεται κι εσείς δεν το αντιμετωπίζετε. Τα εξανέμισε ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δέχονται οι μικρές επιχειρήσεις από τις αντίστοιχες των γειτονικών χωρών, φαινόμενα που οδηγούν στη συρρίκνωση μέχρι και την εξαφάνιση επαγγελματικών κλάδων, γεγονός που οδηγεί στον μαρασμό της τοπικής οικονομίας. Γνωρίζω κύριε υπουργέ ότι σας επισκέφθηκαν οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής και σας κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες ελπίζω να βρουν ευήκοα ώτα, διαφορετικά θα διαψευστούν όσα προεκλογικά υποσχεθήκατε στην περιοχή».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood