Πιλοτικό καθεστώς μειωμένων τιμών καυσίμων σε Κιλκίς, Σέρρες, Ροδόπη και Έβρο ζητά ο Κυριάκος Βελόπουλος

Λόγω της συνεχιζόμενης προμήθειας καυσίμων από Σκόπια, Βουλγαρία και Τουρκία.
velopoulos1-696x464

Την εφαρμογή πιλοτικού καθεστώτος  μειωμένων τιμών στα καύσιμα («Fuel Pass» ή Κάρτα Πολίτη), στις περιφερειακές ενότητες Κιλκίς, Σερρών, Ροδόπης και Έβρου,  ζητά από την Κυβέρνηση ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”, Κυριάκος Βελόπουλος, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, και η οποία έχει ως εξής:

“Κύριοι Υπουργοί. Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, κατά συρροή συνεχίζουν να επισκέπτονται οι πολίτες περιοχών της βορείου Ελλάδος τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Βουλγαρίας, της Τουρκίας και των Σκοπίων, προκειμένου να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους. Σε συνέχεια των επισημάνσεων, οι ανεφοδιασμοί στις γειτονικές χώρες είναι κάτι που εξακολουθεί να προβληματίζει τον κλάδο των βενζινοπωλών Έβρου, Σερρών, Ροδόπης και Κιλκίς, οι οποίοι διαπιστώνουν τα έσοδά τους να είναι μειωμένα. Υπό αυτό το πρίσμα η Ομοσπονδία προτείνει δοκιμαστική καθιέρωση «Fuel Pass» ή Κάρτα Πολίτη στις εν λόγω περιοχές σε πρώτη φάση, ώστε οι Έλληνες καταναλωτές που ζουν δίπλα σε χώρες με φθηνό καύσιμο να επωφελούνται από χαμηλότερες τιμές. Δημοσιονομικά το επιπλέον έσοδο που θα προκύψει από την αύξηση των πωλήσεων θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο, και θα ισοσκελίσει τη μείωση των εσόδων από τον αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Χαρακτηριστικά, αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη του 2022, ενώ η τιμή της αμόλυβδης μεσοσταθμικά κυμαινόταν στα 1,827 ευρώ/λίτρο στην Ελλάδα, στα Σκόπια και στη Βουλγαρία ανερχόταν στα 1,251 και 1,285 ευρώ/λίτρο αντίστοιχα. Παρεμφερές και το παράδειγμα στο diesel, με την τιμή του στην Ελλάδα την ίδια χρονική περίοδο στα 1,791 ευρώ/λίτρο, όταν στα Σκόπια και στη Βουλγαρία δεν ξεπερνούσε τα 1,30 και 1,521 ευρώ/λίτρο αντίστοιχα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως υιοθετήσετε την πρόταση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων περί καθιέρωσης και εφαρμογής δοκιμαστικού-πιλοτικού προγράμματος μείωσης τιμών καυσίμων στις αναφερόμενες περιοχές ενδεικτικά, προκειμένου να επωφεληθούν οι τοπικές κοινωνίες και οι οικονομίες αυτών;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood