Το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά από πρόταση του κατέθεσε προς την Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού, και την άμεση έγκριση της από τον Πρόεδρο Αντώνιο Αυγερινό, οργάνωσε σε συνεργασία με τη Hellenic Rototrs, εκπαίδευση Διασωστών στην Επίγεια Υποστήριξη Αεροδιάσωσης.

img e2386Η εκπαίδευση είχε διάρκεια δύο ημέρες. Την πρώτη μέρα οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού εκπαιδεύτηκαν στο θεωρητικό σκέλος, στην έδρα του Τμήματος Κομοτηνής, και τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε η πρακτική εκπαίδευση, στην Αλεξανδρούπολη, στην έδρα του ελικοπτέρου του Στρατού Ξηράς. Οι εθελοντές διασώστες των Περιφερειακών Τμημάτων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Ξάνθης, είκοσι δύο τον αριθμό, και δύο εκπαιδευόμενοι από την 4η ΕΜΑΚ, εκπαιδεύτηκαν ομαδικά κάτω από τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα, από εκπαιδευτές της Hellenic Rotors.

img 2392Αξίζει να σημειωθεί πως και ο σκύλος έρευνας του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής, ο Feldsher, παρακολούθησε με επιτυχία την παραπάνω εκπαίδευση· είχε τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με το ελικόπτερο και το περιβάλλον του, με τις παραγόμενες μυρωδιές από τα καύσιμα, με τελικό αποτέλεσμα την είσοδο του εντός του ελικοπτέρου ενώ αυτό βρισκόταν σε λειτουργία. Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής εκπαίδευσης συντάχθηκε αναφορά από το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής σχετική με τον τρόπο διεξαγωγής της ανωτέρω εκπαίδευσης, σε όλα τα Περιφερειακά Τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανά την Ελλάδα. Τα στελέχη του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ε.Ε.Σ. ευχαριστούν θερμά τους εκπαιδευτές της Hellenic Rotors, την ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, καθώς και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. Αντώνιο Αυγερινό για τη άμεση στήριξη του πιλοτικού προγράμματος αλλά και για τη βοήθειά τους προκειμένου να διεξαχθεί η εκπαίδευση με άρτια αποτελέσματα.