Δικογραφία για απόπειρα ληστείας και για κλοπή, σχηματίστηκε σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 35χρονου και ενός 36χρονου, οι οποίοι συνελήφθησαν τις βραδινές ώρες της Παρασκευής από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε μίνι μάρτετ στην Καβάλα, όπου με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, απαίτησαν από τον 62χρονο ιδιοκτήτη τις εισπράξεις του καταστήματος, πλην όμως αυτός αντέδρασε και οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους, διαφεύγοντας χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ειδοποιηθέντες αστυνομικοί, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες, σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του περιστατικού.

Στο σημείο εντοπισμού τους βρέθηκαν ένα όπλο (ρέπλικα) και ένα ζευγάρι γάντια, τα οποία οι δράστες είχαν απορρίψει μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, προέκυψε επίσης ότι κατά τη διάπραξη της απόπειρας ληστείας χρησιμοποίησαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν κλέψει το μεσημέρι της Παρασκευής, από την πόλη της Καβάλας.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το αφαιρεθέν δίκυκλο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ κατασχέθηκαν το όπλο, τα γάντια και ένα περιλαίμιο.

Ο 62χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.