Πήγαν για μαλλί αλλά βγήκαν κουρεμένοι, ο Τ. Τοψίδης και οι σύμβουλοι της “Περιφερειακής Σύνθεσης”

Θέλησαν να...κουνήσουν το δάκτυλο στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο - ο οποίος είναι γνωστό τοις πάσι οτι απολαμβάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του Προέδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - και πήραν "πληρωμένη" απάντηση.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ - Αντιγραφή

Πήγαν για μαλλί αλλά βγήκαν κουρεμένοι, ο επικεφαλής Τάκης Τοψίδης και οι σύμβουλοι της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Σταύρος Βαβίας, Νικόλαος Βουλγαρίδης, Κωνσταντίνος Εξακουστός, Εμμανουήλ Ταπατζάς, Αργύρης Πατακάκης, Τριανταφυλλιά Καζάκου – Βρούζου, Οδυσσέας Βουρβουκέλης και Ιρφάν Χατζηγκενέ.

Οι παραπάνω, νόμισαν οτι βρήκαν την ιδανική αφορμή-ευκαιρία για να ενδυθούν το κομματικό κοστούμι της ΝΔ και να…κουνήσουν το δάκτυλο στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, εγκαλώντας τον με επερώτηση που κατέθεσαν στο περιφερειακό συμβούλιο, οτι…σε ημερίδα που διοργάνωσαν η “ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ” και ο Δήμος Καβάλας, οι ομιλητές προέρχονταν από το ΠαΣοΚ.

Στην «πληρωμένη» απάντησή του ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος – ο οποίος είναι γνωστό τοις πάσι οτι απολαμβάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του Προέδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (θυμηθείτε ενδεικτικά εδώεδώ και εδώ) – ανέφερε εμφατικά:

«Χαίρομαι πραγματικά για τη συγκεκριμένη επερώτηση. Πρώτα θα κάνω κάποιες γενικές παρατηρήσεις και στη συνέχεια θα κάνω πιο ειδικά σχόλια.

1ον: Από την πρώτη μέρα της νέας θητείας της Διοίκησής μας επιλέξαμε να συνεργαστούμε με δύο άλλες παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέσα σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο. Αποτέλεσμα ήταν μια ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία, μία επιλογή που στην πορεία αυτών των χρόνων δικαιώθηκε.

2ον: Πιστεύω πως όταν συζητούμε δημοσίως θέματα τα οποία δεν αποτελούν πεδία σοβαρών κομματικών συγκρούσεων, δεν υπάρχει κίνδυνος να διχαστούν οι πολίτες. Σε αυτήν την περίπτωση η Περιφέρεια μπορεί να δίνει βήμα έκφρασης σε ανθρώπους που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους από αυτόν που προέρχεται η πλειοψηφία της Διοίκησής μας. Το κριτήριο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η γνώση, η επιστημονική κατάρτιση και η επάρκεια των ομιλητών. Και σε τελική ανάλυση αυτό δεν σημαίνει αποδοχή και υιοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται. Όμως σίγουρο είναι, ότι συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο.

3ον: Έχω ακούσει αρκετές φορές ότι στηρίζουμε την κυβερνητική πολιτική, αλλά ότι θα βρίσκονταν κάποιοι να μας κατηγορήσουν ότι “φιμώνουμε” την Κυβέρνηση, πραγματικά δεν το είχα φανταστεί. Και αυτό, με μία μόνο εκδήλωση. Σχεδόν κάθε εβδομάδα κυβερνητικά στελέχη επισκέπτονται την Περιφέρειά μας, πολλές φορές μετά από πρόσκλησή μας, όπου συνομιλούν και ενημερώνουν φορείς και πολίτες. Άρα, και γνωστές είναι οι θέσεις και η πολιτική της Κυβέρνησης, και ξεκάθαρες. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή των ομιλητών της εκδήλωσης ήταν ευθύνη της διοίκησης της Εργοανάπτυξης και δεν είχαμε κανέναν λόγο να κάνουμε παρέμβαση. Για τα αποτελέσματα της εκδήλωσης σας ενημέρωσε ο κ. Γρανάς.

Πήγαν για μαλλί αλλά βγήκαν κουρεμένοι, ο Τ. Τοψίδης και οι σύμβουλοι της "Περιφερειακής Σύνθεσης"Θέλω όμως να κάνω και κάποια σχόλια.

Κύριοι της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, εσείς όπου βρεθείτε και όπου σταθείτε λέτε ότι είστε μια ακομμάτιστη και υπερκομματική παράταξη – λέμε τώρα… Έρχεστε σήμερα και μας εγκαλείτε επειδή σε μία εκδήλωση για την Ενέργεια κλήθηκαν ομιλητές που δεν προέρχονται από το δικό μας χώρο και ούτε κάποιος Υπουργός.

Μας ρωτάτε επίσης γιατί δεν ορίσαμε εκπρόσωπο από τη Διοίκηση στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Δηλαδή τον κ. Γάκη, που είναι ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας. Σοβαρά τώρα ρωτάτε; Εσείς έχετε πει τα μύρια όσα για τον κ. Γάκη και έρχεστε σήμερα να μας πείτε πως κακώς δεν εκπροσώπησε την Περιφέρεια στη συγκεκριμένη εκδήλωση; Σοβαρά;! Υποκρισία και μόνο! Τίποτε άλλο!

Υπάρχει και άλλο ωραίο. Κοιτάζοντας αυτούς που υπογράφουν την επερώτηση, είδα και τα ονόματα των κυρίων Βαβία και Βουρβουκέλη. Εσείς ειδικά κύριοι συνάδελφοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί ενοχληθήκατε; Για το γεγονός ότι οι ομιλητές προέρχονται μόνο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μας κατηγορείτε για αυτό; Αν ποτέ συζητηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση σε κάποιο κομματικό σας όργανο, εύχομαι να βρείτε κάτι πειστικό να πείτε στους συντρόφους σας για τη σημερινή επερώτηση.

Θέλω, τελειώνοντας, να σταθώ στον πραγματικό λόγο για τον οποίο έγινε η επερώτηση. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, αλλά δεν έχει νόημα τώρα – όλα στην ώρα τους… Κάποιοι θέλουν να δείξουν με την κίνηση αυτή ότι έχουν ακόμη κομματικό σφυγμό. Βλέποντας λοιπόν την εκδήλωση αυτή, ενεργοποιήθηκε ξανά το κομματικό τους ένστικτο, και σκέφτηκαν ότι είναι η ευκαιρία που έψαχναν να αποδείξουν πως αυτοί και μόνο αυτοί είναι οι θεματοφύλακες και προστάτες των κομματικών συμφερόντων της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης στην περιοχή.

Φαίνεται κύριοι πως τα λάθη του παρελθόντος είναι βαριά και καμιά φορά ασήκωτα.

Καλώς τα, τα παιδιά, λοιπόν, και ας άργησαν λίγο. Αγαπητοί μου, η ώρα που θα αναμετρηθείτε και πάλι με το κομματικό σας καθήκον θα έρθει. Να είστε σίγουροι. Αφήστε λοιπόν τώρα τους κομματικούς λεονταρισμούς στην άκρη. Εκείνη την ώρα να φροντίσετε να είστε συνεπείς και να μη τα θαλασσώσετε ξανά”.

Πήγαν για μαλλί αλλά βγήκαν κουρεμένοι, ο Τ. Τοψίδης και οι σύμβουλοι της "Περιφερειακής Σύνθεσης"

 

  • Η επερώτηση της “Περιφερειακής Σύνθεσης” που γύρισε μπούμερανγκ στους εμπνευστές της και στους συνυπογράφοντες:

“Θέμα: «Τρόπος διοργάνωσης ενημερωτικής ημερίδας για το ενεργειακό ζήτημα από την ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.»

Η ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ και ο Δήμος Καβάλας προγραμμάτισαν ενημερωτική ημερίδα «Το ενεργειακό ζήτημα στην Ελλάδα. Προβλήματα και προοπτικές».

Από τον τίτλο της, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το θέμα της είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, ειδικά δε, στη χρονική συγκυρία που διανύουμε. Ωστόσο η πρόσκληση που διανεμήθηκε, ανέφερε ότι στην ημερίδα χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Καβάλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σημιτσής.

Επίσης ανέφερε, τους τρεις ομιλητές δύο εκ των οποίων φέρουν ακαδημαϊκή ιδιότητα, που άπτεται της θεματολογίας της ημερίδας (Γιάννης Μανιάτης και Δημήτρης Μελισσάς) και ο τρίτος φέρει την ιδιότητα του δικηγόρου.

Με δεδομένο ότι το ενεργειακό ζήτημα έχει σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις υπό την έννοια ότι η διαχείρισή του προκύπτει από το συνδυασμό της κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής που δύναται να εφαρμόσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού, ερωτάται ο Περιφερειάρχης:

  • Για ποιο λόγο δεν κλήθηκε στην ημερίδα εκπρόσωπος της κυβέρνησης και δη κάποιος εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ή ακόμα και ο ίδιος ο Υπουργός) προκειμένου να παρουσιαστούν οι θέσεις της κυβέρνησης για το ενεργειακό ζήτημα;
  • Για ποιο λόγο δεν υπήρξε ορισμένος εισηγητής – μέλος της Διοίκησης της Περιφέρειας προκειμένου να αναπτύξει της θέσεις της επί του ζητήματος;
  • Πως συνέπεσε η επιλογή και των τριών εισηγητών από τον ίδιο περίπου πολιτικό χώρο; Πρόκειται περί συμπτώσεως ή περί συνειδητής επιλογής της διοίκησης και του Περιφερειάρχη; Επισημαίνεται ότι στο πρόγραμμα της ημερίδας καθορίζεται δεσμευτικά ποιοι θα απευθύνουν χαιρετισμό. Έτσι προκύπτει η πολιτική σύμπτωση και των 5 που θα λάβουν τον λόγο.
  • Με τι κριτήρια επιλέχθηκε ως εισηγητής ο γιος του Προέδρου της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης του κ. Σιμιτσή;
  • Εν τέλει, ποιος ο σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας, και ποια τα αποτελέσματα που κόμισε στην δημόσια συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι το ενεργειακό που απασχολεί όχι μόνο την Περιφέρεια μας, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα;
  • Και πώς αυτά τα αποτελέσματα δύνανται να αποτελέσουν πρακτικές εφαρμογές, αφού ουδείς γνωρίζει αν και σε τι βαθμό είναι υλοποιήσιμα;

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης)

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Σταύρος Βαβίας

Νικόλαος Βουλγαρίδης

Κωνσταντίνος Εξακουστός

Εμμανουήλ Ταπατζάς

Αργύρης Πατακάκης

Τριανταφυλλιά Καζάκου – Βρούζου

Οδυσσέας Βουρβουκέλης

Ιρφάν Χατζηγκενέ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood