Φωτιά ξέσπασε πριν λίγες ώρες στον παλιό νερόμυλο που βρίσκεται δίπλα στην πεσμένη γέφυρα του Κομψάτου στον Ίασμο Ροδόπης.

Τις φλόγες αντιλήφθηκε διερχόμενη οδηγός που ειδοποίησε τον πυροσβεστικό σταθμό Ιάσμου, δυνάμεις του οποίου έσπευσαν στο σημείο ενώ άμεσα κατέφτασαν και ενισχύσεις από την πυροσβεστική υπηρεσία Κομοτηνής.

Οι πυροσβέστες ακόμη και αυτή την ώρα να επιχειρούν, χωρίς ωστόσο να διακινδυνεύουν να εισέλθουν στο κτίσμα καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης της στέγης δεδομένου οτι εσωτερικά έχουν κατακαεί τα πάντα – και τα δοκάρια στήριξης της σκεπής.

Επί τόπου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιάσμου, Ηλίας Μπούκας, ο οποίος εκτιμά πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από παράνομους μετανάστες που παραβίασαν τον κλειδωμένο νερόμυλο για να βρουν κατάλυμα. Μάλιστα δεν κρύβει την ανησυχία του – την οποία έχει εκφράσει και στο δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου – για την “όλο και πιο συχνή εμφάνιση παράνομων μεταναστών στην περιοχή και ειδικότερα στα χωριά της κοινότητας Ιάσμου”. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο ίδιος και όχι μόνο, “μπορείς να τους δεις παντού. Σε μάρκετ να ψωνίζουν, σε πλατείες, σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, σε στάσεις λεωφορείων, αποθήκες, χωράφια, ακόμα και σε υπό κατασκευή κατοικίες. Πρόσφατα “επισκέφτηκαν” και το καταφύγιο του πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου στον Πολύαρνο”. Με αφορμή εξάλλου τον πρόσφατο αιματηρό περιστατικό με το μαχαίρωμα του αστυνομικού, ο κ. Μπούκας και κάτοικοι του Ιάσμου, σχολιάζουν πως “άνθρωπος που κρυώνει, πεινάει, ή είναι κουρασμένος και ταλαιπωρημένος, μπορεί πολύ εύκολα να γίνει επικίνδυνος”.

φωτό: Ηλίας Μπούκας