• “Σαρώνει” κάθε γωνιά του νομού Ροδόπης ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, Πτέραρχος Ιπτάμενος ε.α. Κώστας Ιατρίδης.

Παρά τη μικρή διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, έχει καταφέρει να επικοινωνήσει δια ζώσης ήδη με την πλειονότητα των κατοίκων, ανταλλάσσοντας σκέψεις μαζί τους, μεταδίδοντας τις προσωπικές του θέσεις και προτάσεις, και εισπράττοντας την αξίωση της τοπικής κοινωνίας για ανανέωση των εκπροσώπων της στη Βουλή. 

Ο κ. Ιατρίδης ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία επισκεπτόμενος τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο. Αφού τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη, του ευχήθηκε να έχει μια παραγωγική θητεία, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του ειδικά στην περίπτωση που ο λαός της Ροδόπης τον τιμήσει εκλέγοντάς τον Βουλευτή. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για ζωτικά προβλήματα του Νομού Ροδόπης και τις διαθέσιμες λύσεις και διεξόδους, με έμφαση στη στενή συνεργασία Κυβέρνησης και Περιφέρειας ώστε να προκύψουν βιώσιμες και ρεαλιστικές δράσεις, έργα και πολιτικές στη Ροδόπη.

0f65945e iatridmetiosΑνάμεσα στα άλλα συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάπτυξη και η εκμετάλλευση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, η διαδικαστική απλοποίηση στην ανάπτυξη πολιτικών, η συνοχή και η συνεξέλιξη στον αναπτυξιακό προγραμματισμό του κεντρικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διαμόρφωση ενός φιλόδοξου και δυναμικού σχεδιασμού “απογείωσης” της περιοχής με ταχεία αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και της φυσικής της “προίκας”, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η έξυπνη γεωργία και η σύνδεση πρωτογενούς παραγωγής με τη μεταποίηση, η διαμόρφωση και αξιοποίηση μιας ελκυστικής τουριστικής ταυτότητας στο πλαίσιο ενός ειδικού μοντέλου ευέλικτης τουριστικής ανάπτυξης προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της Ροδόπης, η ενδυνάμωση και τόνωση της ελκυστικότητας και του κύρους των τοπικών πανεπιστημιακών σχολών, οι προτεραιότητες σε αναγκαία έργα υποδομών, η λειτουργία και περαιτέρω υποστήριξη κοινωνικών δομών και θεσμών, κ.ά. Αφού ανανέωσαν το ραντεβού τους για συνεχή επαφή, οι κ.κ. Μέτιος και Ιατρίδης συμφώνησαν ότι ενωμένοι και σε κοινό συντονισμό, με σωστή τεκμηρίωση, πλούτο ιδεών και πολλή δουλειά, οι Ροδοπίτες θα πετύχουν να “απογειώσουν” τον τόπο τους και να απολαύσουν τους καρπούς της προσπάθειάς τους γιατί το αξίζουν. Ο κ. Μέτιος αποχαιρετώντας τον Πτέραρχο Ιατρίδη, αφού τον ευχαρίστησε για την επιδίωξή του να συμβάλει με τόσο ενθουσιασμό στην προκοπή της Ροδόπης με τη γεμάτη προκλήσεις διεκδίκηση Βουλευτικής έδρας σε μια δύσκολη περίοδο, του εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του, τις ικανότητές του, τη μαχητικότητα και το δυναμισμό του, καθώς και την πολιτική του παρουσία, και του ευχήθηκε θερμά για επιτυχία στον αγώνα του, προσδοκώντας στενότατη κι αρμονική μετεκλογική συνεργασία, με ένωση δυνάμεων με πολλαπλασιαστικά θετικό αποτέλεσμα για το καλό του τόπου.

Εν συνεχεία ο κ. Ιατρίδης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα προκειμένου να τον ενημερώσει συνοπτικά για την υποψηφιότητά του και να λάβει την ευχή του. Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης και κατανόησης. Κατά τη διάρκειά της ο Σεβασμιώτατος εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο Πτέραρχος Ιατρίδης, ανάμεσα στα άλλα, συνεχίζει να αντιμετωπίζει με ευαισθησία και ξεχωριστό ενδιαφέρον οικουμενικά θέματα με μεγάλη σημασία για τη Ροδόπη, όπως το δημογραφικό, οι οικογενειακές αξίες, η πνευματική καλλιέργεια και η Γενική Παιδεία, καθώς και ο σύγχρονος ρόλος της Εκκλησίας πάνω στα θέματα αυτά.

f3d21533 mitropolitisΕπίσης συζητήθηκαν τα εθνικά θέματα και διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων, τόσο όσον αφορά τις γενικές τους όσο και τις τοπικές τους διαστάσεις. Ο υποψήφιος Βουλευτής με τη σειρά του εκδήλωσε για μία ακόμα φορά τη χαρά του για την ελκυστική και παραγωγική εικόνα της θρησκευτικής μας παράδοσης και της παρουσίας της Ορθοδοξίας, την οποία εκπροσωπούν λαμπροί και αεικίνητοι Ιεράρχες, όπως ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. “Με τη γνωστή προσήλωσή του στην ουσιαστική προσφορά στο ποίμνιό του, με σεμνότητα αλλά και επίμονη αποφασιστικότητα. Και διαρκή επαγρύπνηση, στην ακριτική Ροδόπη”, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. Η συνάντηση έληξε με τις ευχές του Σεβασμιότατου προς τον κ. Ιατρίδη και τον εκλογικό του αγώνα, και την αμοιβαία διαβεβαίωση ότι σε κάθε ευκαιρία θα φροντίζουν να συναντώνται, είτε θεσμικά είτε φιλικά, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη Ροδόπη.

Επισκεπτόμενος τα καταστήματα και τη λαϊκή αγορά των Σαπών ο κ. Ιατρίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επαγγελματίες και τον κόσμο που έκανε τις αγορές του. Διαπίστωσε τη μεγάλη ανασφάλεια των πολιτών για την πορεία του τόπου και την καθημερινότητά τους, την έκδηλη φτώχεια, την αγωνία για το μέλλον των παιδιών και εγγονιών τους, καθώς και τη δυσαρέσκειά τους για την ολοένα δυσχερέστερη διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού διαβίωσης. Αναφερόμενοι στις επικείμενες εκλογές, επαγγελματίες και πολίτες, στην επικοινωνία γνωριμίας τους με τον Πτέραρχο Ιατρίδη, υπογράμμισαν την ανάγκη να εκπροσωπηθεί η Ροδόπη από νέα, δυναμικά και μαχητικά πρόσωπα, με μεγάλη και πραγματική εργασιακή εμπειρία, που να μπορούν να κατανοήσουν τον πόνο και το μόχθο των εργαζομένων. Ζήτησαν μάλιστα να τους ξαναεπισκεφθεί, και ο Πτέραρχος έδωσε το λόγο του για αυτό.

75d9c0d3 sapes1Στη λαϊκή αγορά Κομοτηνής ο κ. Ιατρίδης είχε άμεση επικοινωνία με τους επαγγελματίες και τον κόσμο που ψώνιζε. Έγινε δέκτης έντονων παραπόνων από όλους για την αδιαφορία των πολιτικών να επιλύσουν τα προβλήματά τους, και διαπίστωσε ταυτόχρονα την εξαιρετική πίεση των πολιτών να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και την αγωνία τους για νέες και ελπιδοφόρες διεξόδους στην πορεία της χώρας και της Ροδόπης. Όσον αφορά την πολιτική εκπροσώπησή τους, επαγγελματίες και πολίτες, στην επικοινωνία γνωριμίας τους με τον κ. Ιατρίδη, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για νέες υποψηφιότητες με φρέσκια δυναμική και μαχητικότητα. Υπογράμμισαν μάλιστα πόσο σημαντικό είναι το κριτήριο του δυναμισμού στη διεκδικητικότητα για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή, σε συνδυασμό με την πεποίθηση ότι μόνο πολιτικοί που έχουν πλούσια και σφαιρική εργασιακή εμπειρία, είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν ωφέλιμα την εντολή που θα τους δώσει ο λαός, αφού μπορούν να κατανοήσουν τον πόνο και το μόχθο των εργαζομένων. Ο Πτέραρχος Ιατρίδης, τέλος, μετά από πολλά κλαδικά παράπονα των επαγγελματιών της λαϊκής αγοράς σχετικά με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τις εμπορικές δραστηριότητες και την εφαρμογή του, δεσμεύτηκε απέναντί τους ότι είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος να τους ακούσει και να συμβάλει στην αντιμετώπιση των ζητημάτων τους με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, προς όφελος όλων των επαγγελματιών και των καταναλωτών.

7d080fec komo3Ο υποψήφιος Βουλευτής συμμετείχε και στην εκδήλωση του συλλόγου των ελεύθερων επαγγελματιών Κομοτηνής για τον εορτασμό των Αγίων Πάντων, σε κέντρο συνεστιάσεων στην Κομοτηνή, χαιρετίζοντας την τεράστια συμβολή τους στη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας, και εξαίροντας την ουσιαστική συμμετοχή τους σε κάθε κλάδο, κάτω από δύσκολες εργασιακές συνθήκες.

Επίσης τίμησε με την παρουσία του δύο καθιερωμένες εκδηλώσεις πολιτισμού και παραδοσιακών δρωμένων στη Ροδόπη, αρχίζοντας από τα Καλογιάννια 2019, που έλαβαν χώρα στο Γλυκονέρι, στον παραδοσιακό σαρακατσάνικο οικισμό. Χαιρέτισε και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους παρόντες συνυποψηφίους του, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το ενωτικό του πνεύμα, και είχε εγκάρδιο χαιρετισμό με τον κ. Σαλτούρο, υποψήφιο Βουλευτή ΝΔ στην Ξάνθη, και συνεχάρη τους διοργανωτές, δηλαδή τον Πρόεδρο κ. Νάκο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων, για την άψογη διοργάνωση, και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν με επιτυχία το έργο τους, διαβεβαιώνοντας για την αμέριστη συμπαράστασή του. Εν συνεχεία συμμετείχε στην εκδήλωση των Γυναικών συνοικισμού Στρατώνων για το παραδοσιακό δρώμενο του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα, στην πλατεία Καραϊσκάκη της Κομοτηνής, και είχε την ευκαιρία να βιώσει από κοντά την ετήσια αναβίωση του πανάρχαιου εθίμου, και να συγχαρεί τους διοργανωτές για τη συντήρηση της παράδοσής μας με τόσο μεράκι και ζωηράδα. Άλλωστε ο κ. Ιατρίδης ασχολείται χρόνια με την πολιτιστική μας παράδοση ως Πρόεδρος του Συλλόγου Ξυλαγανιωτών Αθηνών και Αντιπρόεδρος της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος, προβάλλοντας συνεχώς τη Θράκη και την παράδοσή της.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Ιατρίδης στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση και τη λειτουργία του από τον Διοικητή του Δρ Γεώργιο Φιλιππίδη και τον Διευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας Ευάγγελο Πολιτειάδη.

538188e6 nosokomΣτη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι είναι απαραίτητη η περαιτέρω ενίσχυση της μονάδας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ιδιαίτερα εν όψει της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου και της μεταφοράς όλων των λειτουργιών του εκεί. Ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ ενημερώθηκε για τα βασικά στοιχεία του νέου Νοσοκομείου και για τις προοπτικές αξιοποίησης του υφιστάμενου κτιρίου, ενώ με τη σειρά του σημείωσε ότι θεωρεί ως ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία των προτεραιοτήτων ενός πολιτικού την υποστήριξη με κάθε τρόπο τέτοιων δομών, που αποτελούν το θεμέλιο της ποιότητας ζωής και μέτρο αξιολόγησης της καθημερινότητας και λειτουργικότητας μιας κοινωνίας. Επίσης δεσμεύτηκε για τη μέριμνά του για διαρκείς βελτιωτικές παρεμβάσεις που συνεχώς ανακύπτουν ως ανάγκη, είτε σε θέματα εξοπλισμού, είτε όσον αφορά διαδικασίες, είτε σε σχέση με την επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου. Εξέφρασε μάλιστα και την πρόταση να υπάρξει μέριμνα εύλογου προτιμησιακού καθεστώτος απασχόλησης ντόπιου επιστημονικού και εργατικού δυναμικού στη φάση της κατασκευής της νέας μονάδας, ενώ το ίδιο είναι σημαντικό να επιδιωχθεί για τις ντόπιες επιχειρήσεις και στη φάση προμήθειας εξοπλισμού.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής (Πλ. Ειρήνης 69, 1ος όροφος), παρουσία πολλών πολιτικών παραγόντων όπως ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαρωνείας–Σαπών Απόστολος Ιωάννου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βεζυργιαννίδης και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, καθώς και πλήθους φίλων του οι οποίοι με έκδηλο ενθουσιασμό και προσδοκία δημιούργησαν το αδιαχώρητο, τιμώντας την υποψηφιότητά του.

d53e5e48 egkainΤον Αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος ο οποίος ευλόγησε τη συνολική προσπάθεια του Πτεράρχου να προσφέρει στον τόπο του διεκδικώντας την εκλογή του ως εκπρόσωπος της Ροδόπης στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, στον σύντομο χαιρετισμό του, δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες τους και στις απαιτήσεις τους αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Η Ροδόπη χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα, χρειάζεται όραμα και νέα ελπίδα”.

Επόμενος σταθμός της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου Βουλευτή, ήταν οι λαϊκές αγορές, τα καταστήματα και τα καφενεία της Ξυλαγανής και της Αιγείρου όπου είχε τη δυνατότητα για μία ακόμη φορά να ακούσει τα σοβαρά παράπονα των πολιτών για την καθημερινότητά τους και τις οικονομικές δυσκολίες των νοικοκυριών, καθώς και να αφουγκραστεί ιδιαίτερα τοπικά τους ζητήματα. Όσοι συνομίλησαν μαζί του, επεσήμαναν ότι οι πολιτικοί πρέπει να έχουν εργασιακή εμπειρία πριν μπουν στην πολιτική, και βεβαίως να μην εξαφανίζονται μετά την εκλογή τους και να ξαναέρχονται μόνο για να ξαναζητήσουν ψήφο στις εκλογές, πράγμα με το οποίο ο Πτέραρχος συμφώνησε απόλυτα. Στην Ξυλαγανή ο Πτέραρχος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μαρωνείας–Σαπών Γιάννη Σταυρίδη, με τον οποίο είχε μια περιεκτική κι εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές της περιοχής και τα προβλήματά της.

Ακόμη ο κ. Ιατρίδης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, με τον οποίο είχε μια πολύ παραγωγική συνεργασία για τα ζητήματα του αστικού ιστού της πόλης της Κομοτηνής αλλά και αυτά των οικισμών. Στο τέλος της επίσκεψης ο Δήμαρχος Κομοτηνής εξέφρασε την απεριόριστη εκτίμησή του στο πρόσωπο του Πτεράρχου και του ευχήθηκε εγκάρδια καλή επιτυχία, θεωρώντας ότι χρειάζονται πολιτικοί που εστιάζουν στην ουσία και βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για τον τόπο.

Η ΒΙΠΕ Κομοτηνής αποτέλεσε έναν ακόμη χώρο που με έμφαση επισκέφθηκε ο κ. Ιατρίδης, και συγκεκριμένα τις εταιρείες Alfa Beta Roto-Prisma και τυροκομικά Δουκίδη “Ίσμαρος”, όπου αντάλλαξε απόψεις για την επιχειρηματικότητα ειδικά στο Νομό Ροδόπης.

329cff5e bipe2Συμφώνησε με τους επιχειρηματίες και διευθυντές των επιχειρήσεων, όπως με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alfa Beta Roto κ. Αργυρόπουλο, ότι οι προσδοκίες για την ανάταξη της δύσκολης πραγματικότητας της αποβιομηχάνισης θα βελτιωθούν με συνολική αλλαγή νοοτροπίας και υποστήριξης της μεταποίησης. Ο κ. Ιατρίδης σημείωσε με πολύ ενδιαφέρον την τοποθέτηση που άκουσε για την ανάγκη προτεραιότητας στην αντιμετώπιση του προβλήματος των υπέρογκων εισφορών που μειώνουν την ανταγωνιστικότητα και του τεράστιου ζητήματος της περιττής κρατικής διοικητικής γραφειοκρατίας η οποία επηρεάζει πολύ αρνητικά την λειτουργία των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη.

Στους Προσκυνητές, στον Ίμερο και στους Αγίους Θεοδώρους, ο κ. Ιατρίδης συναντήθηκε με κατοίκους σε εξαιρετικά φιλικό και θερμό κλίμα. Πέραν των γενικών παραπόνων ότι ο κόσμος αισθάνεται αποξενωμένος από τους πολιτικούς και αναζητά νέα ελπίδα για την υπέρβαση της δυσπραγίας που καθηλώνει τη ζωή στην ύπαιθρο, συζήτησε μαζί τους βασικά θέματα που τους απασχολούν και έχουν τοπική διάσταση. Ειδικά στον οικισμό Ιμέρου, όπου φιλοξενήθηκε από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Ιμέρου, του τέθηκαν υπ’ όψιν δύο σοβαρές εκκρεμότητες υποδομών, αυτές του νέου παραλιακού δρόμου και της γέφυρας Αγίας Μαρίνας, καθώς και της καλύτερης διαχείρισης του αρδευτικού δικτύου και υδατικού δυναμικού στην περιοχή. Ο κ. Ιατρίδης δεσμεύτηκε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο στο πλαίσιο της πολύ στενής του συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο και κάθε άλλη αρμόδια τοπική αρχή, ώστε να δοθεί το συντομότερο επαρκής προσοχή στην εξέλιξη των υποδομών αυτών και να ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι σωστά. Από την πλευρά του παρουσίασε μερικές δικές του συγκεκριμένες προτάσεις για την τοπική ανάπτυξη, ιδιαίτερα όσον αφορά τον παραμελημένο και ακόμα αναξιοποίητο τομέα του τουρισμού.

Επίσκεψη εργασίας και ουσίας ο κ. Ιατρίδης, πραγματοποίησε στο γραφείο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ροδόπης. Ενημερώθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο για την εξέλιξη των τρεχόντων θεμάτων που απασχολούν τα μέλη του, όντας άλλωστε ο ίδιος επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας. Στη συζήτηση που ακολούθησε, παρουσίασε τις θέσεις και το πρόγραμμα της ΝΔ για αυτά, δίνοντας έμφαση στην άμεση υλοποίηση όλων των αποφάσεων του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

defdcade apostratoiΟι οικισμοί Ροδίτη, Λοφαρίου, Αράτου, Μεγάλου Κρανοβουνίου και Γρατινής δεν έλειψαν από την ατζέντα του κ. Ιατρίδη, και στις επαφές που είχε, κυρίως στα καφενεία, ο κόσμος προέβαλλε την ανάγκη να ακούγεται η φωνή του από τους πολιτικούς από κοντά και χωρίς διαμεσολάβηση. Ειδικά στο Μεγάλο Κρανοβούνιο και μετά από σύντομη παραμονή στην ταβέρνα «Καραμανλής», είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Σύλλογο Γυναικών, και το ίδιο συνέβη και στη Γρατινή όπου επισημάνθηκε η ανάγκη εκπροσώπησης του νομού μας από νέα πρόσωπα με εργασιακή εμπειρία τα οποία να μπορούν να νιώσουν τον κόπο και το μόχθο των πολιτών. Επίσης επισημάνθηκε από τις ίδιες τις κατοίκους, ότι δεν μπορεί στην πολιτική να προωθούνται άτομα που δεν έχουν εργασθεί πραγματικά, ώστε να μπορούν να κατανοήσουν και να επιλύσουν τα σύνθετα προβλήματα του τόπου, αλλά ούτε να νιώσουν τον πόνο και τον κόπο των πολιτών. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη υποστήριξης των εθνικών μας θεμάτων με τρόπο αποτελεσματικό. Ο κ. Ιατρίδης ανέπτυξε τις προσωπικές του προσεγγίσεις για τα θέματα προτεραιότητας της ελληνικής κοινωνίας και τις προτάσεις της ΝΔ, τονίζοντας πόσο εντυπωσιασμένος είναι για τις παρατηρήσεις και τις απόψεις των ανθρώπων που συσχετίζουν τις εξελίξεις στα μεγάλα γενικά θέματα της χώρας με αυτά που ζουν στην καθημερινότητά τους.

Στο ίδιο παραπάνω πλαίσιο κινήθηκε και η επίσκεψη του Πτεράρχου στα ΚΑΠΗ του Νέου Σιδηροχωρίου και της Κομοτηνής, όπου μάλιστα του τέθηκαν και ειδικοί προβληματισμοί, όπως η σύγχυση γύρω από τη διάδοση φημών περί κινδύνου υποεκπροσώπησης του χριστιανικού στοιχείου λόγω χειραγωγούμενης ψήφου, τις οποίες κατηγορηματικά απέρριψε ο κ. Ιατρίδης ως παντελώς αβάσιμες, αφού την προηγούμενη φορά που συνέβη αυτό, ήταν αποτέλεσμα απώλειας της έδρας της ΝΔ λόγω της τότε ασθενικής επίδοσης, και όχι λόγω περιθωριοποίησης των χριστιανών του ψηφοδελτίου της. Συγκεκριμένα ο Πτέραρχος δήλωσε: «Η νίκη της ΝΔ μεθαύριο θα είναι μεγάλη, ηχηρή, ασφαλής, διότι όλα δείχνουν ότι θα εκπροσωπηθεί με τουλάχιστον δύο έδρες στη Ροδόπη. Χαίρομαι που εσείς οι ίδιοι τονίσατε ότι πλέον υπάρχει επιτακτική ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού συστήματος με νέους, άφθαρτους ανθρώπους, με άλλη νοοτροπία. Σας καλώ όλους να στηρίξετε τα νέα πρόσωπα με εργασιακή εμπειρία που έχουν διαγράψει αξιόλογη επαγγελματική σταδιοδρομία προκειμένου να αλλάξει σελίδα η Ροδόπη».

Ο Πτέραρχος Ιατρίδης επισκέφθηκε επίσης τους οικισμούς Ν. Καλλίστης, Π. Καλλίστης, Πόρπης, Παγουριών και Μικρού Κρανοβουνίου, όπου για άλλη μια φόρα επισημάνθηκε από τους κατοίκους η ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού συστήματος με νέα άφθαρτα πρόσωπα με εργασιακή εμπειρία. Επίσης συνάντησε μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις του για τη Ροδόπη οι οποίες με αυξανόμενο ρυθμό γίνονται όλο και πιο γνωστές, παρά την πολύ σύντομη προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Ιατρίδης περιόδευσε και στον Ίασμο. Επισκεπτόμενος τα καταστήματα, τα καφενεία και τη λαϊκή αγορά, άκουσε τα σοβαρά παράπονα των πολιτών όσον αφορά την καθημερινότητά τους. Για πολλοστή φορά έγινε αποδέκτης έντονης απαίτησης να ξεχωρίζουν οι πολιτικοί για την εργασιακή τους εμπειρία και τη συνεχή τους παρουσία δίπλα στον απλό κόσμο ώστε να συλλαμβάνουν αποτελεσματικότερα όσα απασχολούν την πραγματική ζωή, αδιαμεσολάβητα και αυθεντικά. «Θέλουμε νέα ελπίδα» είναι τα λόγια που συμπυκνώνουν την άποψη και των Ιασμιωτών για την εκλογική αναμέτρηση.

Επίσης επισκέφθηκε τον μουφτή Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και συζήτησε μαζί του για τα ζητήματα της περιοχής σε σχέση με τον ιδιαίτερο ρόλο του στη διασφάλιση της ζηλευτής ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης σύνοικων στοιχείων για την οποία οι Ροδοπίτες είναι περήφανοι ως παγκόσμιο παράδειγμα. Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και υπήρξε συναντίληψη. Ο Πτέραρχος δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό όλων των συμπολιτών του σε περίπτωση εκλογής του και ότι ο πολιτικός του ρόλος είναι εκείνος που υποστηρίζει τον οικογενειάρχη, τον ανοικτόμυαλο άνθρωπο της δημιουργίας, την αξιοκρατία, τη νομιμότητα.

775dd7ee mouftis

Για μία ακόμη φορά βρέθηκε και στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και συγκεκριμένα επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης που παρασκευάζει τη μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ, επιχείρηση εμβληματική ως εγχείρημα που με καινοτόμες πολιτικές σύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με τη μεταποίηση καθώς και με σωστή οργάνωση και διαχείριση, κατόρθωσε να νικήσει στο δύσκολο ανταγωνιστικό τοπίο που δραστηριοποιείται. Εκεί, με τον ιδιοκτήτη κ. Δημήτρη Πολιτόπουλο, αντάλλαξε απόψεις για την επιχειρηματικότητα ειδικά στο Ν. Ροδόπης και συμφώνησαν ότι το ζοφερό κλίμα αποβιομηχάνισης μπορεί να αλλάξει αλλά χρειάζεται μέριμνα, αυτοπεποίθηση και σωστές κινήσεις από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ο κ. Ιατρίδης διαβεβαίωσε τον κ. Πολιτόπουλο ότι για την ανάπτυξη δεν χρειάζονται φλύαρες “πατρικές φιγούρες” για να καθησυχάζουν  “ορφανά τέκνα”, αλλά συμπαραστάτες ουσίας, πολιτικούς που με κατάλληλο σχεδιασμό και υλοποίηση στοχευμένων μέτρων, δίνουν λύσεις και δημιουργούν νέες ευκαιρίες αφού ακούσουν προσεκτικά τους ίδιους τους επιχειρηματίες.

06c8702f vergina2

Μετά τη συμμετοχή του στην υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομοτηνή, στην οποία παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Ροδόπη, ο Πτέραρχος Ιατρίδης επισκέφθηκε το Νέο Σιδηροχώρι. Εκεί έγινε κοινωνός για μία ακόμη φορά της αγωνίας των κατοίκων για πολιτική εκπροσώπηση με πραγματικό και όχι κούφιο περιεχόμενο, πολιτικούς ουσίας και όχι φουσκωμένων λόγων.

a3bc0e50 img 20190628 184026Η μέχρι στιγμή προεκλογική δραστηριότητα του Πτεράρχου ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του στο παραδοσιακό υπαίθριο γλέντι του Αθλητικού Ομίλου Αρσακείου, στο σχολείο του χωριού. Εκεί ο κ. Ιατρίδης έγινε δεκτός με κέφι και ζεστασιά από όλους τους συμμετέχοντες, έξω από τα στενά πλαίσια της υποψηφιότητάς του, με την πολιτική βέβαια πάντα παρούσα, έστω και εμμέσως. Επιβεβαιώθηκε πόσο γρήγορα η δράση του αγκαλιάστηκε θετικά από τους συντοπίτες του και προκαλεί έκδηλες στάσεις προσδοκίας και εμπιστοσύνης.

ΤΟ PHOTO STORY ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΦΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΤΕΡΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΙΑΤΡΙΔΗ