Η επιστροφή στο σχολείο μετά από το τριήμερο της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, επιφύλασσε σε δασκάλους και μαθητές του 8ου δημοτικού σχολείου, μια απίστευτη, δυσάρεστη έκπληξη.

Τα λόγια περιττεύουν καθώς οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το σχολείο έγινε αγνώριστο από τις ζημιές που προξένησαν άγνωστοι.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, αναφέρει:

“Ο βανδαλισμός στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής συνεχίστηκε και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2019 όπου το σχολείο παρέμεινε κλειστό. Άγνωστοι, εδώ και καιρό εισέρχονται αργά το βράδυ και προξενούν ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου. Καταστρέφουν οτιδήποτε τους «ενοχλεί» και θέλουν να αφήσουν το στίγμα τους βάφοντας τους τοίχους, ανάβοντας φωτιές στον περίβολο, και γεμίζουν την αυλή με σπασμένα μπουκάλια από οινοπνευματώδη ποτά, τσιγάρα και γενικά σκουπίδια.

Αυτό το τριήμερο όμως οι ζημιές ήταν πάρα πολλές. Έκοψαν το σχοινί και κατέβασαν την ελληνική σημαία από το κοντάρι αλλά ευτυχώς δεν την έκαψαν. Έσπασαν και ξήλωσαν τα ξύλα από το καινούριο κυκλικό παγκάκι που τοποθέτησε μόλις πέρυσι ο Δήμος Κομοτηνής, ξήλωσαν ακόμα και κομμάτια από τη μόνωση που έχει η σκεπή του, και ανάψαν φωτιά με τα ξύλα από το παγκάκι στο πίσω μέρος του κτιρίου για να μη γίνονται αντιληπτοί από τον δρόμο. Ευτυχώς δεν πήρε φωτιά το κτίριο να έχουμε και συνέχεια.

Ξήλωσαν και πέταξαν το σύστημα άρδευσης του κήπου του προαυλίου χώρου, κατέστρεψαν το κουδούνι επικοινωνίας της εξώπορτας, έσπασαν το γραμματοκιβώτιο, κατέστρεψαν μέρος της μόνωσης του τοίχου στη βόρεια πλευρά, σηκώνουν και πετάνε τις σχάρες από τα φρεάτια του σχολείου, και ο κατάλογος των καταστροφών δεν έχει τελειωμό.

Παρακαλούμε τον Δήμο Κομοτηνής να ενεργήσει έτσι ώστε να αποτραπεί ο περαιτέρω βανδαλισμός του κτιρίου και να προστατευτεί η υγεία και σωματική ακεραιότητα των μαθητών του σχολείου που κινδυνεύουν άμεσα από τις φθορές και τα αντικείμενα που αφήνουν στο πέρασμα τους. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής”.