Στον πανηγυρικό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού, Επισκόπου Πενταπόλεως, που τελέστηκε στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας και στον χώρο όπου πριν τον διωγμό δέσποζε η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, συμμετείχαν και φέτος μέλη του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Μεγάλου Κρανοβουνίου “Το Γενέσιον της Θεοτόκου”, ως απόγονοι των εκπατρισθέντων κατοίκων Φαναρίου-Σηλυβρίας.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ.κ Μάξιμος συμπαραστατούμενος από ιερείς, πολυμελή χορό ιεροψαλτών, πλήθος πιστών, και εκπροσώπων Θρακικών Συλλόγων και Ενώσεων.

Την πόλη της Κομοτηνής τίμησε με την παρουσία της και η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, Νατάσα Λιβεριάδου, απόγονος η ίδια εκπατρισθέντων από τους Δολιώνες Σηλυβρίας.

Ακολούθησε προσκύνημα στο σημείο όπου βρισκόταν το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Άγιος Νεκτάριος, και επίσκεψη στο Επισκοπείο της Αγίας Μητρόπολης Σηλυβρίας.

Εκεί ο Δεσπότης κ.κ. Μάξιμος, εξέφρασε την αγάπη του και πρόσφερε την ευλογία του στους απογόνους του εκπατρισθέντος κατά τον μεγάλο διωγμό ποιμνίου του, κατοίκους του Μεγάλου Κρανοβουνίου, καθώς και την ευχή του για μια επόμενη συνάντηση κατ’ οικονομία Θεού.