Χτύπησε το πρώτο κουδούνι σήμερα και στα σχολεία της Κομοτηνής.


Στους Αγιασμούς που τελέστηκαν στις σχολικές μονάδες, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και των τοπικών αρχών ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς-κηδεμόνες.

Οι επίσημες τελετές έλαβαν χώρα στο 5ο Δημοτικό και στο 1ο ΓΕΛ-2ο ΕΠΑΛ, υπό τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος επίσης τέλεσε τον Αγιασμό και σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, στο μήνυμά του ανέφερε: «Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα. Στο πλευρό των μαθητών μας στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες, γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και όλοι εμείς οι εκπρόσωποι των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Ως Δήμαρχος Κομοτηνής εύχομαι το καινούριο σχολικό έτος να είναι γεμάτο από γνώσεις, χαρές, εμπειρίες και κατακτήσεις στόχων και ονείρων για τους μαθητές μας. Εμείς, ως Δημοτική αρχή, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες των εκπαιδευτικών μας μονάδων για υλικοτεχνική συνδρομή, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να συμβάλλουμε στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας. Γιατί η μαθητιώσα νεολαία του Δήμου μας αξίζει την προσοχή και το αμέριστο ενδιαφέρον όλων μας, καθώς αποτελεί το ελπιδοφόρο μέλλον του τόπου μας. Εύχομαι σε όλους μια όμορφη, δημιουργική και γόνιμη πνευματικά σχολική χρονιά».

PHOTO GALLERY