Το Άγιο Φως σκέπει απόψε το Δημαρχείο Κομοτηνής.

Στην κορυφή του κτιρίου τοποθετήθηκε για την περίσταση φανάρι, το οποίο άναψε με το Φως της Αναστάσεως ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το παρέλαβε τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης των ημερών, από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα που τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος αναφέρει: 

“Χριστός Ανέστη, δημότισσες και δημότες μου! Φέτος δεν μπορέσαμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης. Κι αυτό, γιατί αποφασίσαμε να πειθαρχήσουμε στις οδηγίες των επιστημόνων, και με την υπεύθυνη στάση μας να περιφρουρήσουμε τη δημόσια υγεία και το κοινό καλό. Όμως, γνωρίζετε ότι η Δημοτική αρχή της πόλης μας, από την πρώτη στιγμή της μεγάλης αυτής κρίσης στέκει όρθια στις επάλξεις και μεριμνά για τους δημότες της. Έτσι κι απόψε, έλαβα εξ ονόματός σας, μόνος, και με όλες τις ενδεδειγμένες προφυλάξεις, το Άγιο Φως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και άναψα με τη φλόγα του το φανάρι που τοποθετήσαμε γι’ αυτόν τον σκοπό στην κορυφή του Δημαρχείου μας. Εύχομαι το Φως του, το Φως της θυσίας και της Αγάπης, να μας καθοδηγεί και να μας σκέπει! Και να είμαστε όλοι μαζί του χρόνου, γεροί και υγιείς, για να γιορτάσουμε τη νίκη της ανθρωπότητας στη μάχη με τον αόρατο εχθρό! Χρόνια σας Πολλά!”.

2ccaaefb agio fos dimarxeio 1 ef38e6ce agio fos dimarxeio 2 2a1c9cca agio fos dimarxeio 5

18d9941e agio fos dimarxeio 3 ea535205 agio fos dimarxeio 4