Μήνυμα Ειρήνης και Αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Αρμενίας, από την Κεντρική Πλατεία Ειρήνης της Κομοτηνής, έστειλε ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Όμιλος Αρμενίων Κομοτηνής.

“Πόσο πιο ταπεινά να κραυγάσεις: «Ειρήνη!». Πόσο πιο δυνατά να φωνάξει η σιωπή: «Όχι στον Πόλεμο!», «Όχι στον Θάνατο!». Η τέχνη δηλώνει: Όταν ανθίζει η Ειρήνη, οι λαοί δρέπουν τους καρπούς της προόδου και του πολιτισμού”.
Με αυτά τα λόγια, μέλη της τοπικής Αρμενικής Κοινότητας και όχι μόνο, διατράνωσαν την αναγκαιότητα και την αξία της Ειρήνης.
Συμμετείχαν θεατρικές ομάδες και εκπαιδευτές θεατρικής αγωγής τοπικών συλλόγων και θεατρικών εργαστηρίων της πόλης, ενώ μέλη του διοργανωτή συλλόγου προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία τραγουδώντας. Στον χώρο, οι παριστάμενοι πληροφορήθηκαν για την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή του Αρτσάχ, μέσω ενημερωτικού σταντ.

Επίκεντρο της εκδήλωσης, αποτέλεσε το έμβλημα της Ειρήνης που φιλοτέχνησε με κλαδιά ελιάς, κεριά ρεσώ, και κορδέλες στα χρώματα της αρμενικής και της ελληνικής σημαίας, ο γνωστός εικαστικός Κεβρόρκ Μελκονιάν.

Photo Gallery