Σχεδόν 650 κιλά όστρακα, του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπόμενων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 35 ετών αμφότεροι, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να μεταφέρουν εντός λέμβου τύπου μπλάβας στο λιμενίσκο “Άη Γιώργη” ποσότητες οστράκων. Κατά την άφιξη στον λιμενίσκο, κάλυψαν επιμελώς τα όστρακα, επιβιβάστηκαν σε ΕΙΧ όχημα και κατευθύνθηκαν προς αγροτική οδό, όπου και ακινητοποιήθηκαν από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και οδηγήθηκαν εκ νέου στον ως άνω λιμενίσκο και κατόπιν στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης.

Μετά από επισταμένη ζύγιση – μέτρηση διαπιστώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί διακινούσαν συνολικά 41 σάκους με όστρακα, συνολικού βάρους 648 κιλών και 300 γραμμαρίων, εκ των οποίων 518,64 κιλά υπολειπομένων διαστάσεων – από 2,5 εκ έως 4 εκ, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκ.

Επιπροσθέτως, για τα ως άνω αλιεύματα δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους, ενώ το σκάφος με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος τύπου μπλάβας, καθώς επίσης και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.