Αυξημένη προσοχή εφιστά η ομάδα των Καιρικών Νέων Θράκης για τις τελευταίες μέρες του έτους  όσον αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής.

Και τούτο διότι σύμφωνα με τις ενδείξεις, από το μεσημέρι της Πέμπτης 28/12 και για ένα 24ωρο, αναμένονται βροχοπτώσεις 60-80 χιλιοστών. Η θερμοκρασία, δε, το διήμερο 28-29/12, προβλέπεται να κυμανθεί από 6-7 μέχρι 13-14 βαθμούς. Όσον αφορά τους ανέμους, προβλέπονται νότιων διευθύνσεων που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ με ριπές μέχρι και 8 μποφόρ.

Για αύριο 27/12 αναμένεται μια συννεφιασμένη κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρα.

χάρτης βροχής έως 31-12-2017

Δημοσιεύτηκε από Sakis Darras στις Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, όπως:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές κατοικιών-καταστημάτων δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων.

• Να προφυλάσσονται αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφεύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες, και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.