Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

(PHOTOS) 3d printed κολάρο για τη σήμανση αδέσποτων, κατασκεύασαν οι Robo Trainers του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής

Πανελλήνια διάκριση με το καινοτόμο 3d printed “Stray Dog Marking Colar”.
ΚΟΛΑΡΟ

Το 3d printed “Stray Dog Marking Colar” είναι κατασκευασμένο από πλαστικό υλικό PLA.

Μια ακόμη πανελλήνια διάκριση για τους εκκολαπτόμενους εφευρέτες του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής.

Αγγελίδου Μαρία, Αναχωρλής Ευστάτιος, Ασανάκης Ευστράτιος, Γιαγτζόγλου Ιορδάνης, Κατσιμίγας Γεράσιμος, Κιλτσίκη Βασιλική-Δέσποινα, Κιουτσούκης Αθανάσιος, Κολιδάκης Δημήτριος, Κουκουρίδης Δομίνικος, Κωνσταντίνου Ραφαήλ-Ανέστης, Μαζαράκης Παναγιώτης, Μαντζικίδης Νικόλαος, Μελένιου Κωνσταντίνα, Μπούζγα Παναγιώτα, Νταντουρή Αλεξία, Ντίκας Βασίλειος, Στουπάς Γεώργιος, Τενίδης Γεώργιος, Τερζής Θεόδωρος, Χατζηαντωνίου Άννα-Κλαίρη – Ζαχαρίας Δημητριάδης (παλαιό μέλος της ομάδας, βοηθός προπονητή-μέντορας), Γλυκερία Φωτιάδου (υπεύθυνη καθηγήτρια ομάδας).

(PHOTOS) 3d printed κολάρο για τη σήμανση αδέσποτων, κατασκεύασαν οι Robo Trainers του 1ου Γυμνασίου ΚομοτηνήςΟι RoboTrainers – Dynasty (πλέον!), καταπιάστηκαν με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων και τους τρόπους διαχείρισής του. Ερεύνησαν το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, εστίασαν στην εξεύρεση τρόπου σήμανσης των αδέσποτων ζώων, και κατάκτησαν την 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας, “First Lego League”, κερδίζοντας και το εισιτήριο για ένα από τα παγκόσμια πρωταθλήματα που θα γίνουν στη Δανία και στη Μεγάλη Βρετανία!

(PHOTOS) 3d printed κολάρο για τη σήμανση αδέσποτων, κατασκεύασαν οι Robo Trainers του 1ου Γυμνασίου ΚομοτηνήςΤην 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας, “First Lego League”, που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και στον οποίο έλαβαν εκατό ομάδες από σχολεία όλης της Ελλάδας και περισσότερα από χίλια παιδιά, και συγχρόνως το εισιτήριο για ένα από τα παγκόσμια πρωταθλήματα που θα γίνουν στη Δανία και στη Μεγάλη Βρετανία, κατέκτησε η Ομάδα Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής RoboTrainers Dynasty!

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Animal Allies / Βελτίωση σχέσης ανθρώπων-ζώων», και η ομάδα των μαθητών από την Κομοτηνή κατασκεύασε ένα 3d printing κολάρο για τη σήμανση ελεγμένων αδέσποτων, καθώς και ένα ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να μοιράζει τροφή σε ζώα.

(PHOTOS) 3d printed κολάρο για τη σήμανση αδέσποτων, κατασκεύασαν οι Robo Trainers του 1ου Γυμνασίου ΚομοτηνήςΤο Ρομπότ «Μαχητής»

Ο «Μαχητής» είναι ένα ρομπότ στιβαρής, ανθεκτικής κατασκευής, με δύο ρόδες μπροστά (49,5x..mm) και δύο μπίλιες πίσω, που έχει μεγάλη σταθερότητα και σχετικά καλή ταχύτητα, καθώς και τέσσερις αισθητήρες (φωτός, υπερήχων και γυροσκόπιο τοποθετημένο στρατηγικά), για να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του. Ένα μεγάλο μοτέρ τοποθετημένο όρθιο μπροστά κινεί τα εξαρτήματα για το άδειασμα του ψυγείου, αλλά κυρίως για το κρέμασμα στο biomimicry. Ένα μεσαίο μοτέρ πίσω, τοποθετημένο κι αυτό όρθιο, δίνει κίνηση στα εξαρτήματα που τοποθετούνται στο πίσω μέρος, όπως αυτό που μοιράζει τις τροφές.

(PHOTOS) 3d printed κολάρο για τη σήμανση αδέσποτων, κατασκεύασαν οι Robo Trainers του 1ου Γυμνασίου ΚομοτηνήςΤο 3d printed κολάρο

Το 3d printed κολάρο “Stray Dog Marking Colar” είναι μοναδικό, κατασκευασμένο από πλαστικό υλικό PLA, και μπορούν να το φοράνε τα ελεγμένα από τον Δήμο ζώα ώστε να είναι αναγνωρίσιμα από δημοτικούς αρμόδιους υπαλλήλους και πολίτες.

Το σκεπτικό

Τα παιδιά αποφάσισαν να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο πρότζεκτ, καθώς: «Τα αδέσποτα σκυλιά στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί και πολλοί συμπολίτες μας τα φοβούνται. Ο Δήμος εφαρμόζοντας τη νομοθεσία συλλέγει, εμβολιάζει, στειρώνει, τσιπάρει και επανατοποθετεί  τα αδέσποτα στην πόλη. Αυτά τα σκυλιά όμως δεν φέρουν κάποιο διακριτικό ώστε να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα, γεγονός που θα μείωνε τον φόβο των συμπολιτών μας για τα αδέσποτα σκυλιά και θα βοηθούσε τους υπεύθυνους του Δήμου να τα ξεχωρίζουν». Σύμφωνα, δε, με έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα σε δείγμα πεντακοσίων μαθητών της Κομοτηνής, το 82% των παιδιών θεωρεί χρήσιμη την ύπαρξη του διακριτικού κολάρου.

Σκληρή δουλειά σε μικρό χρονικό διάστημα

Τα μέλη της RoboTrainers Dynasty εργάστηκαν σκληρά από τον Δεκέμβριο (άργησαν να ξεκινήσουν καθώς προηγήθηκε η συμμετοχή τους στο MakerFaireRome τον Οκτώβριο), για να καταφέρουν να είναι έτοιμα να διαγωνιστούν και στα τρία μέρη του διαγωνισμού που είναι:

1) το robot game: ο μηχανικός σχεδιασμός και ο προγραμματισμός ενός ρομπότ που φέρει σε πέρας έναν αριθμό αποστολών πάνω σε μία πίστα.

2) το project: η έρευνα, διάδοση και παρουσίαση μιας καινοτόμας λύσης για κάποιο πρόβλημα.

3) οι βασικές αξίες του διαγωνισμού οι οποίες είναι:

  • Είμαστε ΟΜΑΔΑ.
  • Εμείς κάνουμε τη δουλειά για να βρούμε ΛΥΣΕΙΣ, με την καθοδήγηση από τους προπονητές και τους συμβούλους μας.
  • Γνωρίζουμε ότι οι προπονητές και οι σύμβουλοί μας δεν έχουν όλες τις απαντήσεις. ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ μαζί!
  • Τιμούμε το πνεύμα της ευγενούς ΑΜΙΛΛΑΣ.
  • Αυτό που ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ είναι πιο σημαντικό από ότι συνολικά θα κερδίσουμε.
  • Μοιραζόμαστε τις ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ μας με τους άλλους.
  • Σε ό,τι κάνουμε εκφράζουμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ επαγγελματισμό (Gracious Professionalism® and Coopertition®).
  • Περνάμε καλά!

(PHOTOS) 3d printed κολάρο για τη σήμανση αδέσποτων, κατασκεύασαν οι Robo Trainers του 1ου Γυμνασίου ΚομοτηνήςΓλυκερία Φωτιάδου, Υπεύθυνη Καθηγήτρια Ομάδας

«Ο διαγωνισμός ήταν υπέροχος, μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά, που μετά από πολύμηνη προετοιμασία και δέσιμο με την ομάδα τους, συναγωνίστηκαν με τις υπόλοιπες ομάδες για να καταφέρουν το καλύτερο δυνατό. Μέσα σε κλίμα χαράς και δημιουργικού πανηγυριού, μοιράστηκαν τις ιδέες τους και έμαθαν από τους άλλους. Η διοργάνωση ήταν άψογη με πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις στις τελετές έναρξης και λήξης», αναφέρει η Υπεύθυνη Καθηγήτρια (πληροφορικής) της Ομάδας, κ. Γλυκερία Φωτιάδου. Τέλος, η κ Φωτιάδου εκ μέρους της ομάδας, εκφράζει ευχαριστίες: Προς τους χορηγούς: «Ευχαριστούμε πολύ τον χορηγό για τα μπλουζάκια της ομάδας μας, κ. Σάκη Παρμάκη, αντιπρόσωπο των εταιριών STIHL και VIKING. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Κιλτσίκη Ιωάννη και την κ. Δομνίκη Βασιλειάδου, ιδιοκτητών των επιχειρήσεων Καφενείο Άστρα και Laserderm, για την αγορά υλικών για την ομάδα, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας». Προς τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για ακόμη μα φορά τον Δήμαρχο της πόλης μας που συναντήθηκε με την ομάδα για να συζητήσουν για το project». Προς τη Φιλοζωική Κομοτηνής: «Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ για το έργο που προσφέρουν τα μέλη της Φιλοζωικής Εταιρίας Κομοτηνής, κυρίες Έλενα Δημοσθένους και Γεωργία Κοκκινάκη, που μας επισκέφθηκαν στο σχολείο και μας παρουσίασαν το έργο τους». Προς τη Διεύθυνση του σχολείου: «Τέλος, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην καθηγήτρια του σχολείου μας κ. Πολυζωίδου Σμαρώ που βοηθά την ομάδα, καθώς και στη Διευθύντρια και στην Υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Δαργινίδου Λεμονιά και κ. Παπαδημητρίου Ζωή αντίστοιχα, που στηρίζουν τις προσπάθειες της ομάδας».

Τη φετινή ομάδα των Robo Trainers – Dynasty, απαρτίζουν οι: 

Αγγελίδου Μαρία, Αναχωρλής Ευστάτιος, Ασανάκης Ευστράτιος, Γιαγτζόγλου Ιορδάνης, Κατσιμίγας Γεράσιμος, Κιλτσίκη Βασιλική-Δέσποινα, Κιουτσούκης Αθανάσιος, Κολιδάκης Δημήτριος, Κουκουρίδης Δομίνικος, Κωνσταντίνου Ραφαήλ-Ανέστης, Μαζαράκης Παναγιώτης, Μαντζικίδης Νικόλαος, Μελένιου Κωνσταντίνα, Μπούζγα Παναγιώτα, Νταντουρή Αλεξία, Ντίκας Βασίλειος, Στούπας Γεώργιος, Τενίδης Γεώργιος, Τερζής Θεόδωρος, Χατζηαντωνίου Άννα-Κλαίρη.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ

από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας, “First Lego League”, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Μπες…facefood, και ζήσε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood