• Στην τρίτη θέση πανελληνίως στην κατηγορία ανδρών στα αγωνίσματα δρόμου ο πιο δυναμικά αναπτυσσόμενος και πολλά υποσχόμενος, αθλητικός σύλλογος της Κομοτηνής.

– 100 μετάλλια σε 52 αγώνες σε 22 πόλεις της χώρας, κατέκτησαν οι αθλητές του το 2015.

35 χρυσά, 35 αργυρά και 30 χάλκινα μετάλλια κατέκτησε ο ποδηλατικός αθλητικός σύλλογος Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» τη χρονιά που μας πέρασε, λαμβάνοντας μέρος με το σύνολο των 50 αθλητών του, σε 52 αγώνες σε 22* πόλεις της χώρας! Κι όλα αυτά, μόλις δύο χρόνια από την επανίδρυσή του το φθινόπωρο του 2013…

Μάλιστα, η ομάδα του των ανδρών, στην πρώτη της μόλις αγωνιστική σεζόν, κατέκτησε την 3η θέση πανελληνίως στα αγωνίσματα δρόμου, αφήνοντας πίσω της πολλές μεγάλες και γνωστές ομάδες. Ο στόχος δηλαδή που είχε θέσει ο σύλλογος, να συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα της χώρας, επιτεύχθηκε πανηγυρικά και με το παραπάνω, καθώς η οργάνωση και η μεθοδικότητα του team manager Γιάννη Ταμουρίδη, και το πάθος και η όρεξη των αθλητών, απέδωσαν.

Στόχοι του συλλόγου για την επερχόμενη αγωνιστική χρονιά, είναι η σταθεροποίησή του μεταξύ των ισχυρών ομάδων στα αγωνίσματα του δρόμου, αλλά και η ανάπτυξη στην πίστα και στο MTB. Απώτερος πάντως και μεγάλος στόχος, είναι το χτίσιμο ενός ισχυρού αγωνιστικού τμήματος-πρότυπο, με αθλητές από τις ακαδημίες του.

Η πρώτη δεκάδα των συλλόγων της Ελλάδας στα αγωνίσματα δρόμου για το 2015:
1. Π.Ο. Πατρών, 511 βαθμοί.
2. Π.Ε.Σ. Αστέρας, 500 βαθμοί.
3. Α.Π.Σ. Θράκας Ιππέας, 386 βαθμοί.
4. Κρόνος Νίκαιας, 303 βαθμοί.
5. ΠΑΟΚ, 281 βαθμοί.
6. Π.Ο. Χανίων Τάλως, 239 βαθμοί.
7. Π.Ο. Ροδηλιός Ρόδου, 189 βαθμοί.
8. Α.Ο. Αίολος, 186 βαθμοί.
9. Ο.Φ. Νέας Ιωνίας, 165 βαθμοί.
10. Α.Ο. Παναθηναϊκός, 165 βαθμοί.

Ο απολογισμός του 2015 όπως και η ανασκόπηση της παρουσίας του συλλόγου από την επαναλειτουργία του το 2013, παρουσιάστηκαν σε μια όμορφη, λιτή και οικογενειακή εκδήλωση, όπου κόπηκε και η Βασιλόπιτα υπό τις ευλογίες του π. Χρυσοβαλάντη Δήμου, ενώ τιμήθηκαν και οι εταιρείες που στηρίζουν τον σύλλογο:

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΣΠΑΡΙΑΝ

ΑΝΔΡΙΚΗ ΕΝΔΥΣΗ ΚΑΣΑΠΗΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε. ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ

ART BAR BICICLETTA

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ACTION CLUB

VECTOR MONTANA ITALIAN BIKES CYCLOPOLIS

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΟ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΓΚΟΥΔΟΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανασκόπηση:

Το 2013, χρονιά επαναλειτουργίας του μετά από πολλά χρόνια, ο σύλλογος συμμετείχε σε 5 αγώνες, είχε στο δυναμικό 35 αθλητές, και στις τάξεις των ακαδημίων του το παρών έδωσαν 13 νεαροί ποδηλάτες.

Το 2014 ο σύλλογος έλαβε μέρος σε 24 αγώνες, αριθμούσε 40 αθλητές, ενώ οι εκκολαπτόμενοι ποδηλάτες στις ακαδημίες του αυξήθηκαν στους 20.

Το 2015, οι 50 πλέον αθλητές του σάρωσαν μετάλλια και διακρίσεις σε 52 αγώνες, ενώ πλέον οι ακαδημίες αριθμού 30 ταλαντούχους μικρούς ποδηλάτες με πολλές υποσχέσεις.

* Οι 22 πόλεις σε όλη τη χώρα που ταξίδεψε ο σύλλογος εκπροσωπώντας και τιμώντας την Κομοτηνή: Αθήνα, Πάτρα, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Ρόδος, Ηράκλειο, Θήβα, Λαμία, Τρίκαλα, Λάρισα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Έδεσσα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Θάσος, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Αδριανούπολη.