Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ εκτόξευσαν από την Κομοτηνή όπου περιόδευσαν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Καρκατσούλης και Σπύρος Καρανικόλας, συνοδευόμενοι από τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του κόμματος Γιάννη Γκαράνη και τον βουλευτή Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ.

Το κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ, είχε διαδοχικές συναντήσεις με την ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, το ΤΕΕ Θράκης, τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, την Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ροδόπης, και την ΕΛΜΕ Ροδόπης.

Ο πολιτευτής και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας, τόνισε: “Ερχόμαστε σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες ώστε να ακούσουμε και να καταγράψουμε τα τοπικά προβλήματα. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μία διαδικασία διαμόρφωσης του κυβερνητικού και προοδευτικού προγράμματος που έχουμε ονομάσει «Σχέδιο Ελλάδα», ακούμε τις τοπικές κοινωνίες σε όλη την Επικράτεια και συνδιαμορφώνουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας, με βάση τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή, γιατί πρώτιστος σκοπός για εμάς είναι να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μία πρόταση για την ανάπτυξη κάθε περιοχής, για να μπορέσει η χώρα να αλλάξει σελίδα. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλαν πλάτη για τη χώρα το 2010, προτάσσοντας μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αμφότεροι εφάρμοσαν μνημονιακές πολιτικές. Η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούει αλήθειες, κι αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν βγήκαμε από το μνημόνιο ως μνημόνιο, βγήκαμε από τη δανειακή σύμβαση, έχει μείνει πίσω το μνημόνιο με την έννοια των μέτρων λιτότητας και της βαριάς επιτροπείας για πολλά χρόνια. Το ΚΙΝΑΛ έχει ένα ισχυρό αναπτυξιακό μοντέλο να εφαρμόσει για τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν θέλουν την εθνική συνεννόηση”.

Ο τέως βουλευτής Παναγιώτης Καρκατσούλης, υπογράμμισε: “Δεν είναι μία παθητική διαδικασία που απλώς ερχόμαστε, ακούμε και μετά ξεχνιούνται. Είναι μία ζωντανή διαδικασία αμφίδρομης επικοινωνίας με τον κόσμο, για να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος. Το πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ είναι εφικτό και μεταρρυθμιστικό, που θα φέρει τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και πρέπει να γίνουν, για να πιάσουν τόπο οι θυσίες τόσων χρόνων και να μην βρεθούμε στην ίδια θέση. Χωρίς να υπάρχουν συγχωροχάρτια, προσπαθούμε να απαντήσουμε ποιες είναι σήμερα οι λύσεις στα προβλήματα που έχουν μείνει και που έχουν σπρωχτεί κάτω από το χαλί, στις ευκαιρίες που χάθηκαν τόσα χρόνια. Έχουμε ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις”.

Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, επισήμανε: “Το ενδιαφέρον του ΚΙΝΑΛ για τη Ροδόπη και την Θράκη είναι έμπρακτο. Αυτές οι επισκέψεις δεν έχουν μόνο κομματικό χαρακτήρα για να ικανοποιήσουν το κομματικό ακροατήριο του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά έχουν ως στόχο το πως μπορούμε να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των Θρακιωτών. Τα χρόνια της κρίσης η κατάσταση στην Θράκη έχει επιδεινωθεί, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γι’ αυτό και κάνουμε στοχευμένες επισκέψεις στην Θράκη. Το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο και αν κληθούμε με τη λαϊκή εντολή να επανέλθουμε στη διακυβέρνηση της χώρας, θα αρχίσουμε αμέσως την επόμενη μέρα, διδασκόμενοι από τα λάθη του παρελθόντος κι έχοντας κάνει την αυτοκριτική μας, μη πηγαίνοντας ούτε στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που αφήνει τα πράγματα να ρέουν με επιδόματα σε φυσικά πρόσωπα και καμία ουσιαστική ανάπτυξη που έχει ανάγκη η Θράκη, ούτε στον υπερσυντηριτισμό της ΝΔ που έχει φέρει – ιδίως στη Θράκη – τα χειρότερα αποτελέσματα”.

Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Γκαράνης, ανέφερε: “Κινούμαστε σε δύο επίπεδα. Στο οργανωτικό, με τα κατά τόπους όργανά μας σε διαδικασία λειτουργικής εγρήγορσης, και στο προγραμματικό, συνδιαμορφώνοντας με την κοινωνία τις προτάσεις μας. Εμπειρότερα και νεότερα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, σε επικοινωνία με τους συντοπίτες μας, τα συνδικάτα, τους φορείς, εργαζόμαστε στην κατεύθυνση των αλλαγών που χρειάζεται ο τόπος”.