ΙΜΒΡΟΣ 2

Επίσκεψη στην Ίμβρο, πραγματοποίησε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός.

Στη Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν το μέλλον του νησιού, όπως είναι η επιστροφή των Ελλήνων, η επικείμενη λειτουργία Γυμνασίου από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς και η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτιριακές υποδομές από τον ισχυρό σεισμό του Μαΐου.

Στο χωριό Αγρίδια είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής, ενώ ακολούθως μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και το  Δημοτικό σχολείο του χωριού, όπου και διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε στα συγκεκριμένα κτίρια ο σεισμός.

Το χωριό Σχοινούδι ήταν ο επόμενος σταθμός του Υπουργού, όπου στον Ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας συναντήθηκε με μέλη της τοπικής κοινότητας και ενημερώθηκε για τα ζητήματα της περιοχής.

Κατόπιν ο κ. Ορφανός μετέβη στους Αγίους Θεοδώρους και παρέστη στις Ακολουθίες και στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τα εννιάμερα της Παναγίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τον ίδιο να αναγιγνώσκει το Σύμβολο της Πίστεως.

Κατά την παραμονή του στους Αγίους Θεοδώρους, παρακολούθησε και εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο του χωριού στην οποία συμμετείχε και η χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον ξενάγησε στο πατρικό του σπίτι.

Στις εκδηλώσεις, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιος, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Νικόλαος Ματθιουδάκης, και ο γενικός γραμματέας της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης κ. Παύλος Σταματίδης.

ΙΜΒΡΟΣ 1

 

ΙΜΒΡΟΣ 3

ΙΜΒΡΟΣ 4

ΙΜΒΡΟΣ 5

ΙΜΒΡΟΣ 6

ΙΜΒΡΟΣ 7