Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.

Τον κ. Τσίπρα, που συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, παρουσία της περιφερειακής ηγεσίας ΑΜ-Θ των στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστικών αρχών.

Στη δήλωσή του ο κ. Μέτιος σημείωσε: «Γιορτάζουμε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη και σε ολόκληρη την Ελλάδα, τη βάπτιση του Χριστού και την ταυτόχρονη φανέρωση των προσώπων της Αγίας Τριάδας στον κόσμο. Ο εορτασμός αυτός που συμβολίζει την αρχή της πορείας του κόσμου προς τη Σωτηρία, ας σηματοδοτήσει μια ανάλογη πορεία για εμάς τους ίδιους και για τον τόπο μας. Καθένας από εμάς, από τη θέση ευθύνης του, ας πράξει το καλύτερο δυνατό ώστε η πατρίδα μας να αποκτήσει ξανά ελπίδα για ένα καλύτερο, αισιόδοξο και πιο φωτεινό μέλλον. Χρόνια Πολλά σε όλους!».