Στα εγκαίνια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Μουάνζας Τανζανίας, και στον Αγιασμό – έναρξη λειτουργίας του εκεί Γυμνασίου – Λυκείου «Αριστοτέλης», στην κατασκευή του οποίου συνέδραμαν αποφασιστικά οι Έλληνες Αστυνομικοί (μέλη της ΠΟΑΣΥ) κατά τη διετία 2006-2008, όταν πρόεδρος αυτής διατελούσε ο ίδιος, παρέστη ο σημερινός Βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση της Αυτού Θειοτάτης Μακαριότητας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μουάνζας Τανζανίας κ.κ. Ιερωνύμου, οι οποίοι και προεξήρχαν των εν λόγω τελετών.

Μεταφέροντας μήνυμα του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Κυριαζίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η δράση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αφρική αποτελεί πηγή θαυμασμού και έμπνευσης, καθώς και υπόδειγμα αυταπάρνησης και κοινωνικής προσφοράς, υπό ιδιαίτερα μάλιστα δυσχερείς συνθήκες. Είναι για εμένα μεγάλη χαρά και τιμή να έχω την ευκαιρία να διαπιστώνω εκ του σύνεγγυς τις κοπιώδεις και αξιέπαινες προσπάθειες για την ανάπτυξη της Μητροπόλεώς Σας και τη διάδοση των Ελληνικών Γραμμάτων στη μακρινή Τανζανία. Εύχομαι η Θεία Χάρις να σκέπει τη Μητρόπολη Μουάνζας και να Σας χαρίζει υγεία, μακροημέρευση, και από Θεού ενίσχυση του έργου Σας. Εύχομαι, επίσης, σε όλους τους μαθητές και διδασκάλους του Γυμνασίου-Λυκείου «Αριστοτέλης», μια καλή και παραγωγική σχολική χρονιά.»

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, όντας και ο ίδιος τέκνο αστυνομικού, αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση και λόγια αγάπης στους Έλληνες αστυνομικούς, ευχαριστώντας τους για τη συνεισφορά τους προς τον πλησίον, ευχόμενος «όπως ο Θεός προστατεύει αυτούς κατά την εκτέλεση του επικίνδυνου έργου τους».

Στον κ. Κυριαζίδη απενεμήθη ο Τίμιος Σταυρός του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, Α΄ Τάξεως, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.