Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τέλεσε την πρώτη τελετή καθαγιασμού των υδάτων, στο υδραγωγείο και τις κεντρικές τεχνικές εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Κομοτηνής.

Παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πετρίδη, του προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Δημήτρη Καρασταύρου, του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη, αντιδημάρχων, προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων και δημοτικών συμβούλων του Δήμου Κομοτηνής, εκπροσώπων των τοπικών στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, εργαζομένων της επιχείρησης και πολιτών, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στις δεξαμενές συνοδεύτηκε από τις ευχές του Επισκόπου για «φώτιση και υγεία, για καθαρότητα ψυχής και νου,  με κοινό σκοπό των διοικούντων την ωφέλεια του λαού».

«Το μήνυμα και το νόημα της σημερινής μεγάλης εορτής, ας επιδράσει σε όλους μας προκειμένου με περισυλλογή και ψυχραιμία να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα και τις προκλήσεις της καθημερινότητάς μας. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους, σε εορτάζουσες και εορτάζοντες», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης.