Ήταν λίγο πριν από τις 11 χθες βράδυ, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στον κόμβο των οδών Λευκίππου, Λεωφόρου Στρατού και Δημοκρίτου, εντόπισαν μια μπορντό BMW με βουλγαρικές πινακίδες και με κατεύθυνση το κέντρο της Ξάνθης.

Σύμφωνα με το thrakitoday.gr, μόλις ο οδηγός του αυτοκινήτου είδε τους αστυνομικούς, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τη Λεωφόρο Στρατού όπου με ιλιγγιώδη ταχύτητα διένυσε όλη την περιμετρική οδό, εισήλθε “ανάποδα” στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, και σε μήκος περισσότερων των 1.200 μέτρων εκινείτο με ταχύτητα άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα – χωρίς ευτυχώς να συναντήσει στον δρόμο κανένα τροχοφόρο… Στη συμβολή της Παναγή Τσαλδάρη με την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα, έχοντας στο μεταξύ καλέσει αστυνομικές ενισχύσεις. Οι επιβάτες της BMW προσπάθησαν να βγουν από το αυτοκίνητο και να διαφύγουν, με τον οδηγό να τα καταφέρνει τρέχοντας μέσα στο πλήθος και ακολουθώντας τη διαδρομή από την κεντρική πλατεία προς τη Μιχαήλ Βόγδου. Οι αστυνομικοί, που κατά την επιχείρηση φέρονται να πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, συνέλαβαν οκτώ άτομα διαπιστώνοντας .πως δύο από αυτά είναι Αξιωματικοί του τουρκικού Στρατού, όπως και ο διαφυγών οδηγός – έφεραν διπλωματικά διαβατήρια και φωτογραφίες.
Πηγές της αστυνομίας κάνουν λόγο για πιθανή διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ερευνάται και ο τρόπος που εισήλθαν στην Ελλάδα, καθώς και άλλες πτυχές της παρουσίας τους στη χώρα μας.
Δύο από τα συλληφθέντα άτομα, Ιρανοί υπήκοοι, βρέθηκαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου…
πηγή:thrakitoday.gr
επιμέλεια: inkomotini.gr