ΤΣΑΛΙ 4Τους Αγίους Θεόδωρους, τα Δουκάτα, τη Νέα Αδριανή και τα Αμάραντα, επισκέφθηκε ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, διαπιστώνοντας επί τόπου τις μεγάλες ζημιές των πρόσφατων βροχοπτώσεων και του χαλαζιού που έπληξαν τον νομό.

«Και δεύτερο μεγάλο πλήγμα στις καλλιέργειες του νομού, στους οικισμούς Πάμφορο, Αμάραντα, Καλλιθέα, Βάκο, Αρχοντικά, Δουκάτα, Άγιοι Θεόδωροι, Νέα Αδριανή, όπου διαπιστώθηκε ότι η ζημιά που προκάλεσε η χαλαζόπτωση της Παρασκευής 1 Αυγούστου είναι πρωτοφανής και ολοκληρωτική, αφού σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των καλλιεργητών το χαλάζι έπεσε βραδινές ώρες, γεγονός σπάνιο για το φαινόμενο», επισήμανε ο κ. Τσαλικίδης.

Η αναγγελία από τους καλλιεργητές ολοκληρώνεται στις 15 Αυγούστου και κατόπιν θα γίνουν οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ.

«Οι έγκαιρες εκτιμήσεις και η καταβολή των αποζημιώσεων είναι επιτακτική ανάγκη αφού οι οικογένειες των καλλιεργητών έχουν μοναδικό εισοδηματικό πόρο τις συγκεκριμένες καλλιέργειες οι οποίες προσβλήθηκαν έντονα το προηγούμενο διάστημα από τις πλημμύρες και από την εντομολογική επίθεση που υποβάθμισε ήδη την ποιότητά τους», τόνισε ο κ. Τσαλικίδης.

ΤΣΑΛΙ 2

Ανάσα στο όλο θλιβερό γεγονός, αποτελεί σύμφωνα με δέσμευση προς τον κ. Τσαλικίδη εκ μέρους του κ. Αθανάσιου Πανάγου από τον ΕΛΓΑ, ότι οι προηγούμενες καταστροφές από πλημμύρες που δεν δηλώθηκαν ή δεν καταγράφηκαν, θα εκτιμηθούν ανάλογα και θα συναθροιστούν, και θα καταβληθεί η καλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε να εκταμιευτούν οι αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατό.

ΤΣΑΛΙ 3

 

ΤΣΑΛΙ 1

 

 

 

 

ΤΣΑΛΙ 5

ΤΣΑΛΙ 6