Γιορτάστηκε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα, στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κομοτηνή, την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.

Ανήμερα της εορτής, το πρωί, τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, και στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ακολούθως, στο δημοτικό γήπεδο Κομοτηνής, διεξήχθη φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κίρτζαλι Βουλγαρίας.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και δικαστικών Αρχών, φορέων και συλλόγων, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κίρτζαλι Βουλγαρίας, εκπρόσωποι του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του εν ενεργεία αστυνομικού προσωπικού αλλά και των αποτράτων, λοιπό αστυνομικό προσωπικό, καθώς και πολίτες.

Σημειώνεται ότι παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, αλλά και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.