Νατάσσα Λιβεριάδου: «Είμαστε ευτυχείς για το γεγονός ότι το ιστορικό αυτό κτίριο αξιοποιείται για σκοπούς ποιοτικής ψυχαγωγίας και προαγωγής της τοπικής πολιτιστικής δραστηριότητας».

«Καλήν εσπέραν άρχοντες / Αν είν’ ο ορισμός σας,

Χριστού τη Θεία Γέννηση / Να πω στ’ αρχοντικό σας».

Μια βραδιά Χριστουγεννιάτικης μυσταγωγίας είχαν την τύχη να απολαύσουν όσες και όσοι βρέθηκαν στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη στο Αρχοντικό Στάλιου Κομοτηνής, με οικοδεσπότη τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» που στεγάζεται στο κτίριο, και υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Κομοτηνής.

Ο Φιλοποίμην Ανδρεάδης, η Μαρία Παπαδοπούλου, η Στέλλα Τζεβελεκίδου και ο Χάρης Τίλιος, «καλάντισαν» με ξεχωριστό τρόπο τα Χριστούγεννα· παρουσίασαν στον ιστορικό χώρο, υπό το ημίφως κεριών, δύο «αληθινές ηθογραφίες» του 1926, γραμμένες από τον Σαρανταεκκλησιώτη φιλόλογο, λαογράφο, λογοτέχνη, Πολύδωρο Παπαχριστοδούλου, και ένα διήγημα του 1895 του «Αγίου των Γραμμάτων» Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

«Τέσσερις εξαιρετικοί άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος από τον τόπο μας, μας χάρισαν μια μοναδική εισαγωγή στο κλίμα των ημερών της γέννησης του Θεανθρώπου», σημείωσε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, και συμπληρώνοντας «είμαστε ευτυχείς για η συνεργασία μαζί τους, για τη συνέργεια με τον «Αθηνίωνα», όπως και για το γεγονός ότι το ιστορικό αυτό κτίριο αξιοποιείται για σκοπούς ποιοτικής ψυχαγωγίας και προαγωγής της τοπικής πολιτιστικής δραστηριότητας», ευχήθηκε «σε όλες τις Κομοτηναίες και σε όλους τους Κομοτηναίους, χρόνια πολλά με υγεία».