– Στην Κομοτηνή τον Μάιο το 5ο Συνέδριο της Περιφέρειας βορείου Ελλάδος Ρόταρυ.

Με κεντρικό ομιλητή τον Διοικητή της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας, Κομοτηναίο Γιώργο Χριστοφορίδη, και με διοργανωτές τους Ροταριανούς Ομίλους Κομοτηνής και Κομοτηνής «Ροδόπη», πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η Περιφερειακή εκδήλωση του εορτασμού των 111 χρόνων του οργανισμού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότερες/οι από 65 Ροταριανές – Ροταριανοί και φίλοι των τοπικών Ροταριανών ομίλων, από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Καβάλα.

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Κομοτηνής  Παντελεήμονος παραβρέθηκε ο π. Χρυσοβαλάντης Δήμου, ο οποίος και ανέπεμψε την εναρκτήρια ευχή και μετέφερε τον χαιρετισμό του Επισκόπου.

ΡΟ 6Επίσης παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος, ενώ το παρών έδωσαν ήταν και οι Βοηθοί Διοικητές Μαίρη Κοσμίδου, Νίκος Φελεκίδης και Γιώργος Προυσανίδης, οι πρόεδροι των Περιφερειακών Επιτροπών, Συνεδρίου Μενέλαος Συκάκης, Οικονομικών Νίκος Βέης, Φεστιβάλ Ροταριανών Μουσικών και υπεύθυνη μηνιαίας επιστολής Ουρανία Συκάκη, και οι πρόεδροι των Ρ.Ο. Κομοτηνής, Κομοτηνής «Ροδόπη», Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης.

Ο γραμματέας της Περιφέρειας Μενέλαος Συκάκης, αφού ανήγγειλε τους καλεσμένους, κάλεσε στο βήμα τους προέδρους των Ρ.Ο. Κομοτηνής Βαγγέλη Λίτσο και Κομοτηνής «Ροδόπη» Άντζελα Δράκου, όπως και τον αντιπεριφερειάρχη οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

ΡΟ 11Ακολούθως ο Ρ.Ο. Κομοτηνής βράβευσε τον Κομοτηναίο Επιχειρηματία Σταμάτη Κουρούδη, ο οποίος διατηρεί και επεκτείνει το οικογενειακό εκκοκκιστήριο βαμβακιού για την επί σειρά ετών επιχειρηματική του δραστηριότητα. Ο Ρ.Ο. Κομοτηνής «Ροδόπη» βράβευσε τις τοπικές οργανώσεις και τον Ροταριανό Στράτο Αδάμ που ήταν χορηγοί στην προσπάθεια του Ομίλου να εξασφαλιστούν πόροι άνω των 5.000 ευρώ που απαιτήθηκαν για να υποβληθεί σε μια πολύ δύσκολη εγχείρηση ένα δίχρονο παιδί της πόλης μας. Βραβεύθηκαν επίσης η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών και Δεσποινίδων Κομοτηνής της οποίας το βραβείο παρέλαβε η πρόεδρος κ. Σμαρώ Μπρατσουκάκη, το Θρακικό Ωδείο–Πνευματικό Κέντρο Κομοτηνής το οποίο εκτός των άλλων δημοπράτησε έργα των μικρών μαθητών ζωγραφικής τα οποία προσέφεραν τα παιδιά για τον δίχρονο Λευτέρη (το βραβείο παρέλαβε η πρόεδρος Ζαχαρούλα Δημητριάδου), ενώ επίσης βραβεύθηκε η άτυπη ένωση προσώπων που συγκροτήθηκε στο facebook «μαμάδες Ροδόπης» της οποίας το βραβείο παρέλαβε η κ. Δομνίκη Κιλτσίκη. Ακόμη βραβεύθηκε η Αντικαρκινική Εταιρεία Ροδόπης εκ μέρους της οποίας παρέλαβε το βραβείο η κ. Αγγελική Καρχαδάκη, και τέλος, ο Ροταριανός Στράτος Αδάμ που προσέφερε για τον Λευτεράκη τα έσοδα από το βιβλίο του «Η μάνα». .

Ακολούθησε η ομιλία του Διοικητή Γιώργου Χριστοφορίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα 111 χρόνια του Ρόταρυ και στο 5ο Συνέδριο της Ροταριανής Περιφέρειας Βόρειας Ελλάδας που θα γίνει στην Κομοτηνή από 6 έως 8 Μαΐου 2016.

Τέλος, ο Διοικητής, από κοινού με τον Γραμματέα της Περιφέρειας Μενέλαο Συκάκη, τους προέδρους των Ρ.Ο. Κομοτηνής Βαγγέλη Λίτσο, Κομοτηνής «Ροδόπη» Άντζελα Δράκου, Αλεξανδρούπολης Θανάση Κατσίκη, Ξάνθης Θάνο Καρλή, και τον εκπρόσωπο του Ρ.Ο. Καβάλας Στράτο Αδάμ, έσβησε τα κεράκια της τούρτας γενεθλίων και έκοψε την τούρτα.

Το τελετουργικό μέρος έκλεισε με την εισδοχή ενός ακόμη μέλους στον δραστήριο Ρ.Ο. Κομοτηνής «Ροδόπη» και ακολούθησε γεύμα με πλούσιο μπουφέ και μουσική.

Το εφετινό σύνθημα του Ρόταρυ, είναι BE A GIFT TO THE WORLD – ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.