– «Νικήτρια» η «λαχανί» ομάδα του Β΄ Δημοτικού παιδικού σταθμού και του ιδιωτικού βρεφονηπιακού σταθμού «Παιχνιδοκαμώματα».

Μπορεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Αϊ Βασίλης να … «άργησε» στην Κομοτηνή, όμως έκανε και πάλι το «θαύμα» του.

Παρακίνησε 49 συλλόγους, φορείς και επιχειρήσεις (περισσότερους από κάθε προηγούμενη χρονιά) και εμπνέοντάς τους συγκεντρώθηκαν σχεδόν πέντε τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες και παιδιά της πόλης που στερούνται τα βασικά για τη διαβίωσή τους.

Επί μία εβδομάδα, εκπρόσωποι, μέλη και φίλοι των συμμετεχόντων, με μεγάλο υποστηρικτή της δράσης το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, διοργάνωσαν κοινωνικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, και … γέμιζαν και ξαναγέμιζαν τους σάκους του Αϊ Βασίλη.

Με άλλα λόγια, και φέτος, η δράση «Ο Αϊ Βασίλης άργησε … μια μέρα», ψυχή της οποίας δικαίως αναγνωρίζεται η επικεφαλής του κ. Άρτεμις Τσολάκη, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν έπαινοι συμμετοχής, ενώ «νικήτρια» ομάδα αναδείχθηκε η «λαχανί», του 2ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής, με σύνθημα «Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου – Όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου», και με τη συμβολή του ιδιωτικού βρεφονηπιακού σταθμού «Παιχνιδοκαμώματα», που κατάφερε να συγκεντρώσει 605,5 κιλά ειδών!

Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, η σειρά «κατάταξης» των ομάδων που συμμετείχαν στην αξιέπαινη εθελοντική πρωτοβουλία, έχει ως εξής:

1η Θέση: 2ος Παιδικός Σταθμός Κομοτηνής – Bρεφονηπιακός σταθμός «Παιχνιδοκαμώματα»

2η Θέση: Λέσχη Lions «Ορφέας» -Λέσχη Leo  «Θράξιππος»

3η Θέση: Θρακικό Ωδείο

4η Θέση: Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣ Πρωταθλητών

5η Θέση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναίκα και Δημιουργία

6η Θέση: On Bikes ποδηλάτες Κομοτηνής

7η Θέση:  Πολιτιστικός Σύλλογος Alma Libre

8η Θέση: Σύλλογος High Fly

9η Θέση: Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Budo Academy Κομοτηνής

Αξιοσημείωτη πρωτοτυπία της φετινής διοργάνωσης, αποτέλεσαν οι μεγάλες εκδηλώσεις που εγκαινιάστηκαν φέτος και οι οποίες συγκέντρωσαν και τις μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων, όπως  το τουρνουά των μπασκετικών ομάδων της πόλης,  ΑΕΚομοτηνής, Αίαντα και ΓΑΣ Κομοτηνής, η μουσικοχορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών, η πρωτοβουλία των Αθλητικών Συλλόγων ΠΑΣ Πρωταθλητών και Ηρόδικος για τη δημιουργία του ψηλότερου δέντρου από γάλατα, καθώς και οι δράσεις των παιδικών σταθμών, που φέτος έκαναν τη διαφορά.

Με ανακοίνωσή της η οργανωτική ομάδα της δράσης ευχαριστεί «όλους τους συμμετέχοντες, που έκαναν πραγματικότητα το φετινό αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως «όλοι μαζί μπορούμε», και ιδιαίτερα το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, με την υποστήριξη του οποίου πραγματοποιήθηκε η φετινή δράση».

Η διανομή των ειδών θα γίνει μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής, ενώ το «ραντεβού» για του χρόνου, ανανεώθηκε για την εβδομάδα 14 – 22 Ιανουαρίου 2017.