Τις «Λαζαρίνες», το πατροπαράδοτο χριστιανικό έθιμο του Σαββάτου του Λαζάρου, αναβίωσαν για μια ακόμη χρονιά τα κορίτσια και οι γυναίκες των χορευτικών τμημάτων του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με τα ανθοστόλιστα καλαθάκια τους, τραγούδησαν τα ιδιαίτερα Πασχαλινά κάλαντα του Λαζάρου στους δρόμους της πόλης, καθώς και στον μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμονα, στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, στον εκπρόσωπο του Δημάρχου Κομοτηνής, Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο, και στην Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ανταλλάσοντας ευχές ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Δείτε το βίντεο από την επίσκεψη στον κ. Τσαλικίδη:

«Ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής κατ’ έτος αναβιώνει τις «Λαζαρίνες», αναδεικνύοντας το έθιμο και μεταλαμπαδεύοντάς το στις νέες γενιές, με σκοπό τη διατήρηση και τη συνέχιση της ελληνορθόδοξης  παράδοσης», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΜΟΚ, κ. Στέφανος Κούκλαρης, ευχαριστώντας τα κορίτσια των χορευτικών τμημάτων που συμμετείχαν αλλά και τους γονείς που ενθαρρύνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.